Страната ни няма да може да полочи цялото договорено количество

...
Страната ни няма да може да полочи цялото договорено количество
Коментари Харесай

Николов: През тази година няма да можем да получив всички количества газ, договорени с Азербайджан

Страната ни няма да може да полочи цялото контрактувано количество азерски газ през тази година. Това сподели енергийният министър Александър Николов пред парламентарната енергийна комисия:

" За страдание, до 1 юли 2022- година не мисля, че може да получим спомагателни количества на закрепената конструкция в контракта цена, само че при не - дай Боже, настъпване на геополитически опасности, имаме удостоверение, че може да получим спомагателни количества на пазарни цени, т.е. отговорът на това дали ще получим цялото количество през 2022 година изрично е не, само че дали ще получим цялото количество след юли 2022-ра година, мога да кажа, че с по-висока степен на сигурност е да - като разпределен през времето потенциал ".

В петък следва среща в Азербайджан:

" На всички представители, свързани с Южния газов кулоар. Там ще проведем спомагателни срещи с всички вероятни сътрудници, в това число със прилежащи енергийни министри, които също се интересуват от доставки през наши трасета. Факт е, че България има добър дълготраен контракт. Как това ще се отрази на бъдещи доставки, следва да забележим. От позиция на количества не мисля, че имам терзания ", сподели енергийният министър Александър Николов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР