Страната ни не подкрепя използването на касетъчни бомби, но няма

...
Страната ни не подкрепя използването на касетъчни бомби, но няма
Коментари Харесай

Денков: Не подкрепяме касетъчните бомби, но няма как да осъдим Украйна, че иска да използва

Страната ни не поддържа потреблението на касетъчни бомби, само че няма по какъв начин и да осъдим Украйна, че желае да употребява, това съобщи министър председателят Николай Денков от Вилнюс. Той е в столицата на Литва за Среща на върха на НАТО, като вероятността за участието на Киев е измежду водещите тематики.

" Има пълномащабна война сред Украйна и Русия, мисля, че няма подозрение за това. Ние сме подписали съглашение и не поддържаме потреблението на касетъчни бомби, нямаме и такива. Русия, за жалост, освен, че не е подписала това съглашение, само че и употребява редовно касетъчни бомби в Сирия и във войната с Украйна. Така че те към този момент се употребяват на фронтовата и оттова няма по какъв начин да упрекваме Украйна, че търси решение, без обаче ние да поддържаме тяхното потребление. Това е политически въпрос, Щатите по този начин са решили. Ние не поддържаме потреблението на касетъчните бомби, само че ние не можем да осъдим Украйна, че желае да ги употребява ", уточни още Денков.

По думите на премиера е невисок рискът за разгръщане на войната отвън територията на Украйна, само че разпалване на спор в Западните Балкани остава рисков въпрос поради съветско въздействие там.

Той бе безапелационен, че Украйна ще стане член на НАТО, само че откакто извърши всички условия за участие в Алианса и всички членки поддържат влизането ѝ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР