Страната ни има нужда от съгласие как да се развие

...
Страната ни има нужда от съгласие как да се развие
Коментари Харесай

Денков със спешно изявление! Какво ще прави с миньорите

Страната ни има потребност от единодушие по какъв начин да се развие енергетиката в идващите 20 години. За да има такова, първо би трябвало да има диалог, само че не посредством мегафони, а като седнат представители на всички страни на договаряния, съобщи на специфичен брифинг в Министерския съвет министър председателят Николай Денков.

Той добави, че по тази причина е поканил през днешния ден представителите на синдикалните организации по всички въпроси, които вълнуват миньори и енергетиците.
-->
" Така няма да решим проблемите в енергетиката. Териториалните проекти не затварят мини и ТЕЦ-ове. Тяхната цел е да привлекат 4 милиарда лв. във въглищните райони посредством няколко разнообразни европейски стратегии ", сподели още Денков.

Премиерът провежда среща в Министерския съвет с протестиращите енергетици и миньори, на която никой техен представител не се яви.

Министър-председателят има отвод за среща и от страна на водачите на КНСБ и КТ „ Подкрепа ”, и от представителите на отрасловите федерации.

Енергийният министър Румен Радев към този момент се срещна с протестиращи енергетици. „ Не се поддавайте на настроения един против различен, тъй като ще има и въпроси като: „ Знаете ли какъв брой ни коства вътрешната енергетика ”. Освен работата и последователно затихване на функционалностите на производството, това би трябвало да става с нови работни места, тук сме на едно и също мнение ”, акцентира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР