Страната ни е на пето място като най-добра държава за

...
Страната ни е на пето място като най-добра държава за
Коментари Харесай

Страхотна новина за българските пенсионери, оглавиха важна класация

Страната ни е на пето място като най-хубава страна за пенсиониране в Европа. България има най-ниските цени за жилища и разноски за живот.

Списък на www.movingtospain.com класира 10-те най-хубави европейски страни за пенсиониране, като Португалия е преди всичко. На второ място се подрежда Испания, а след нея - Италия.
-->
В изследването като определящи фактори са взети поради продължителността на живота, разноските за живот, цените на жилищата, популацията над 65-годишна възраст, сигурността, визовата досегаемост, качеството на плажовете и опазването на здравето.

Португалия е отпред на листата с оценка 7,83 от 10. Лисабон е на второ място по най-ниски разноски за живот, като е по-скъп единствено от България, и има третите най-ниски цени на жилищата. Тя е и на трето място по брой часове слънчева светлина, има второто по величина население в преклонна възраст и втория най-хубав показател на мира. Като цяло, тя не е преди всичко в нито една съответна категория, само че е непроменяемо отзивчива към пенсионерите страна.

На второ място се подреждат Испания и Италия с резултат от 7,31 точки. И двете южноевропейски страни имат някои преимущества: Испания е на трето място по разноски за живот, а Италия е на второ място по качество на опазването на здравето. Италия също по този начин е с максимален дял на възрастното население измежду първите 10, както и с третата най-висока дълготрайност на живота - статистика, която се води от Испания. Испания има и най-вече плажове със наследник байрак от всички, до момента в който Италия е на трето място.

Топ 10 се добавя от Франция, Словения, Хърватия, Малта и Ирландия. Сред тях се открояват Хърватия, която е на трето място по най-ниски разноски за живот, и Малта и Словения, които са надлежно на първо и трето място по опазване на здравето. Малта господства над всички останали европейски страни по брой часове слънчева светлина - 2993 часа годишно, което е с над 300 часа повече от Испания и Португалия. Малта е на второ място и по дълготрайност на живота. В показателя на мира Ирландия е преди всичко, а Словения е на трето място.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР