Страхът и безпокойството по време на пандемията от COVID-19 са

...
Страхът и безпокойството по време на пандемията от COVID-19 са
Коментари Харесай

Експерти: Хората могат да развият опасни зависимости по време на пандемия

Страхът и безпокойството по време на пандемията от COVID-19 са естествени. Но с цел да се справите с тези страсти най-важно е да си създадете резистентен дневен режим, споделиха експерти от Световната здравна организация (СЗО) пред РИА Новости, написа БГНЕС. Експертите означават, че обстановката може да се утежни от обстоятелството, че всекидневието ни предстои от време на време на трагични промени, които се усилват от страха от заразяване с вируса. " Обездвижването, изолацията, загубата на приходи и страхът могат да провокират разстройства или да изострят съществуващите.
Много хора могат да развият разнообразни рискови зависимости - към алкохол, медикаменти или опиати, с които си мислят, че могат да преборят разстройства като бодърствуване и тревога. А тези, с предшестващи психологични или неврологични болести или към този момент съществуващи зависимости са по-уязвими, изключително когато достъпът до медицински услуги е стеснен ", прибавят експертите от СЗО. Изправени пред новите действителности да работят от вкъщи си или да се сблъскат с краткотрайна безработица, домашно образование на децата и неналичието на физически контакт с други членове на фамилията, другари и сътрудници, хората би трябвало да се грижат освен за физическото, само че и за психологичното си здраве.
 Теодора Димова: Като че ли през пандемията разбрахме, че сме смъртни Теодора Димова: Като че ли през пандемията разбрахме, че сме смъртни
" Оказа се, че ние сме доста подвластни един от различен. Разчитаме повече на другите, в сравнение с самите себе си. Затова невнимателното и бе...
" Само от нас зависи да създадем доста за нашето психологично здраве. Важно е да въведем ред в всекидневието си, като да вземем за пример ставаме и лягаме едновременно всеки ден, ядем по опция по-здравословна храна и вършим извършения навън, редуваме времето за работа с това, за отмора. Особено значимо за разтоварването на душeвността ни е да отделим време за занимания, които ни харесват и обичаме ", предлагат психолози от СЗО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР