Страдащите от чувствителен стомах добре познават усещането, в което всеки

...
Страдащите от чувствителен стомах добре познават усещането, в което всеки
Коментари Харесай

Плодове за чувствителен стомах

Страдащите от сензитивен корем добре познават чувството, в което всеки ден е алтернатива – какво да ядеш, дали това ще се отрази добре на капризния корем, кои храни да избягваш. На процедура простите въглехидрати и чайовете са в основата на менюто на страдащите от гастрит и колит, такава диета обаче не е по никакъв начин здравословна.

Важно е в менюто ни да участват всички храни – протеини, зеленчуци и плодове. Особено проблематични обаче се оказват плодовете. Добрата вест – има и такива, които са подобаващи даже и за най-проблемните кореми. Ето кои са плодовете, подобаващи за сензитивен корем:

Папаята е образец за подобен плод. Тя е елементарно смилаема, като даже може да подкрепи метаболизма. Причината е, че този плод съдържа специфичен ензим – папаин, който разгражда храните, изключително протеина. Папаята е богата на витамини, изключително на витамин А и витамин К.

Подходящи плодове за сензитивен корем са и бананите. Те са превъзходен източник на калий, който е сложен за набиране. Този минерал постоянно е липсващ за страдащите от стомашни проблеми. Освен това жълтият плод е доста елементарно храносмилаем, като даже е целесъобразен при диария, гадене или повръщане. Избирайте банани, които са съвършено узрели с ярка жълта кора.

 папята е потребна за хора с сензитивен корем

Пъпешът е българският еквивалент на банана. Този плод съдържа огромни количества витамини А, С. Освен това в състава му има и калий, доста фибри и антиоксиданти. Пъпешът можете да ядете недопечен, в случай че имате потребност от спомагателна наслада прибавете лъжица мед. Можете да го добавите и към смутита, както и да си извършите домакински и здравословен сладолед. Ако имате сензитивен корем, значимо е да го ядете зрял. По този метод той е по-лесно смилаем от организма.

Динята е обичан на всички летен плод. Добрата вест – от нея не трябва да се лишава никой! Дори страдащите от сензитивен корем. Динята оказва помощ за хидратацията ни, защото огромна част от състава й е вода. В нея има още и доста оксиданти, бета-каротен и витамини.

Друг подобаващ избор на плодове за сензитивен корем са прасковите и кайсиите. При тях обаче има едно предписание – постоянно белете кората, тъй като не самият плод, а обвивката му основава дискомфорт за проблематичния корем.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР