Стойка за велосипеди взе голямата награда в първото издание на

...
Стойка за велосипеди взе голямата награда в първото издание на
Коментари Харесай

Иновативна стойка за велосипеди взе наградата за зелени бизнес идеи

Стойка за колела взе огромната премия в първото издание на конкурс за подкрепяне на зелени бизнес планове на Българо-американска кредитна банка. На финалната права в надпреварата 12 претенденти показаха своите хрумвания пред жури, което при крайния си избор заложи на критерия до каква степен е напреднал самият план във времето, има ли разработваният артикул към този момент патент.

Голямата премия в размер на 20 хиляди лева отиде за Божидар Христов и компанията му " Стрийбъл " за към този момент създаден комфортен и сигурен метод за отбрана на колела. Целта на плана е да усили броя на колоездачите в огромните градове като им обезпечи сигурна и комфортна стойка за заключване на транспортните средства, която по едно и също време заключва и предната и задната капла на колелото, както и рамката. Устройството работи с карта и мобилна апликация. Основен клиент на патентованата към този момент стойка " Стрийбъл " са бизнес здания и разнообразни бизнеси като концепцията е те да конфигурират такива стойки за своите чиновници и клиенти.

Фирмата към този момент се е договорила с три компании да сложи общо 35 стойки още през юни, а упоритостите са да създават по 100 броя месечно.

 Иновативна стойка за колела взе премията за зелени бизнес хрумвания
© БАБХ

Поощрителна награди в размер от 3 хиляди лева получи концепцията за доставяне на уредници на всеобщи събития с чаши за многократна приложимост, комбинирано с предложение на услугата миене на чашите по време на събитията.

 Иновативна стойка за колела взе премията за зелени бизнес хрумвания
© Юлия Лазарова

Целта на Сабина и Божидар Максимов от " Зера " е да предложат опция на еднократната приложимост на пластмасата и големите количества пластмасов боклук по време на концерти и фестивали. Изчислили са, че направената от тях чаша ще коства от 2 д 3 лева, а с цел да се употребява неведнъж оферират тя да бъде брандирана тематично за събитието.

 Иновативна стойка за колела взе премията за зелени бизнес хрумвания
© Юлия Лазарова

Третата премия ( 2 хиляди лева.) отиде за занаятчийска работилница за образования и демонстрации по какъв начин се прави ръчно млечни артикули в Старозагорско. Идеята е фермери и градски хора да могат да се образоват в обичайните практики на правене на достоверни артикули като саламурено сирене в дървен шаблон, катък, кашкавал, бутано домашно масло и кисело мляко.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР