Стотици украинци, с плакати срещу войната и знамена на България

...
Стотици украинци, с плакати срещу войната и знамена на България
Коментари Харесай

Многолюдни шествия в подкрепа на Украйна в няколко града у нас

Стотици украинци, с плакати против войната и флагове на България и Украйна, минаха с шествие по пешеходната зона на Пловдив , скандирайки „ Спрете войната “, заяви Българска телеграфна агенция. Организатор е Украинско-българското съдружие „ Пловдив “.

В шествието се включиха и новопристигнали бежанци от Украйна. Към него се причислиха и доста пловдивчани, с цел да покажат взаимност с украинския народ и да изискат завършек на войната. Шествието потегли от дом „ Левски “, минавайки по цялата основна улица, стигна до пл. „ Централен “, където мина в спонтанен протест.

Протестиращите против военните дейности в Украйна, които не престават повече от месец, скандираха „ Искаме у дома “, „ Слава на героите “, „ Спрете войната “, „ Спрете Путин “. На площада украинците пяха химна на Украйна и украински национални песни, издигнаха десетки плакати срещу войната.

Те разпънаха над 10-метрово украинско знаме и голям афиш с надпис „ Путин, в името на човечеството, стой войната “.

Протест в поддръжка на Украйна се организира и пред паметника „ Альоша “ в центъра на Бургас. Там се събраха над 200 души, осведоми

До съветския монумент те подредиха детски играчки, детски обувки и цветя, в които сложиха надписи с цифрата 136, толкоз колкото са починалите деца от началото на войната.

Сред протестиращите дружно с украински бежанци се събраха българи и руснаци, недоволни от ръководството на Путин. Протестът бе кротичък, с патриотична музика и апели за свободна Украйна. Край паметника „ Альша” проехтяха апели “Слава на Украйна”, “Свалете Путин”, “Не на убийците на деца” и “Не на войната”.

В центъра на Варна също се организира протестен митинг-шествие. Стотици българи, украинци, руснаци, беларусци се събраха и изпяха химна на Украйна, издигнаха плакати и скандираха против войната, призовавайки за повече разсъдък, за мир и независимост, заяви Българска телеграфна агенция.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР