Стотици собственици на апартаменти в жилищен блок в столичния квартал

...
Стотици собственици на апартаменти в жилищен блок в столичния квартал
Коментари Харесай

1700 лева сметка: Защо живущите в блок в София плащат промишлен ток?

Стотици притежатели на жилища в жилищен блок в столичния квартал „ Гоце Делчев” заплащат за индустриален ток от близо трийсет години. Семействата имат контролни електромери, с които уравняват общата консумация на киловати, а зареждането на блока става от трафопост, който се намира в частен терен.

Заради повишените цени и неналичието на акт 16- клиентите заплащат рекордни сметки за ток. „ За 40 квадрата заплащам 800 лв. сметка”, декларира един от живущите. Други споделят, че се е стигало и до сметки от 1700 лв..

Трафопостът се намира на територията на законно добит частен парцел.„ Този трафопост не се стопанисва от ЧЕЗ, а от нас. Частен трафопост, за който се грижим ние. Ако би трябвало да се вършат ремонти на трансформаторите, да се долива масло – ние вършим всичко това”, изясняват клиентите.

По думите им притежателят на парцела, където се намира трафопоста, е техен комшия, който е получил пълномощие от синдиците на фирмата-строител, която е изпаднала в неплатежоспособност. С това пълномощие е подадено заявление в ЧЕЗ, с цел да се предприеме нещо, настояват още живущи. До този миг обаче нищо не е направено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР