Стотици служители на Twitter са подали оставки преди голямата промяна,

...
Стотици служители на Twitter са подали оставки преди голямата промяна,
Коментари Харесай

Ще останат ли служители в Twitter

Стотици чиновници на Twitter са подали оставки преди огромната смяна, която Илон Мъск сподели, че ще направи. Новата чистка в редиците на Twitter идва, откакто Мъск  уволни десетки служащи, които го подлагаха на критика или му се подиграваха в туитове и вътрешни известия. След това Мъск сложи краен период до 17:00 в четвъртък, за всички чиновници да отговорят с „ да “ във формуляр на Гугъл, в случай че желаят да останат за това, което той назовава „ Twitter 2.0. В противоположен случай това е последният им работен ден и ще получат обезщетение. След приключването на крайния период стотици чиновници бързо започнаха да разгласяват прощални известия и приветствени емотикони в Slack на Twitter, обявявайки, че са споделили „ не “ на ултиматума на Мъск.

„ Няма да натискам бутона “, написа напускащ чиновник. „ Времето ми приключва с Twitter 1.0. Не искам да бъда част от Twitter 2.0.
-->
Twitter имаше към 2900 чиновници преди крайния период в четвъртък, откакто Мъск безогледно уволни към половината от 7500-те чиновници, когато пое поста, и последвалите оставки. Останалите и напускащите чиновници на Twitter разясняват пред The ​​Verge, че поради мащаба на оставките тази седмица чакат платформата скоро да стартира да пропада. 

„ Чувството е като че ли всички хора, които направиха това място необикновено, си потеглят “, споделя служителят на Twitter. „ Ще бъде извънредно мъчно за Twitter да се възвърне от тук, без значение какъв брой твърдоглави се пробват да бъдат хората, които остават. “

Множество „ сериозни “ екипи в Twitter към този момент са подали изцяло или съвсем изцяло оставка. Това включва екипа по трафика на Twitter, които насочват инженерните поръчки към верните бекенд услуги. Екипът, който поддържа главните систематични библиотеки на Twitter, които всеки инженер в компанията употребява, също го няма. „ Не можете да управлявате Twitter без този екип “, споделя напускащ чиновник.

Няколко членове на екипа на „ Командния център “ на Twitter, група инженери, които са разполагаем 24/7 също напущат. Това значи, че при възможен срив, няма кой да реагира. 

Мъск обаче е безапелационен и написа: „ Занапред, с цел да изградим пробив в Twitter 2.0 и да успеем в един все по-конкурентен свят, ще би трябвало да бъдем извънредно твърди. Това ще значи да работите дълги часове на високи обороти. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР