Стотици се събраха в подножието на археологическия комплекс край село

...
Стотици се събраха в подножието на археологическия комплекс край село
Коментари Харесай

Стотици пяха с Б.Т.Р. в Нощта на Орфей

Стотици се събраха в подножието на археологическия комплекс край село Татул и пяха с Б.Т.Р. по време на фестивала " Нощта на Орфей ", проведен от община Момчилград. Участниците в проявата, която се организира за 13 път, съумяха да вдигнат градуса на настроението на публиката до краен лимит. Най-нетърпеливите фенове дойдоха часове преди началото на фестивала. Повечето от тях се възползваха да прегледат античното светилище на Орфей.  

Всички присъстващи получиха по традиция чаша вино. " През годините фестивалът, проведен от община Момчилград се утвърди като културно събитие в народен мащаб. " Нощта на Орфей " има своите фенове, които не пропущат нито едно издание на проявата. Този факт не би трябвало да ни учудва, тъй като има магия в мястото, на което организираме фестивала ", съобщи кметът Сунай Хасан. Той изрече специфични благодарности на депутата Ерол Мехмед, по чиято концепция се заражда " Нощта на Орфей " и който беше измежду публиката. Програмата на фестивала започва с песента " От тук стартира България " в осъществяване на младия момчилградчанин Виктор Карачолов. След него публиката беше омаяна от танците на балета към кърджалийския спектакъл. Младите кърджалийци Мерт и Селин Асенова безусловно взривиха публиката с осъществяванията си.

Кулминацията на фестивала настъпи с качването на сцената на рокаджиите от Б.Т.Р. „ Всички ставаме очевидци на роксъбитието за 2019 година в Източните Родопи. За мен е голямо предизвикателство да поздравявам тук и в този момент, на тази сцена именитата българска рок-група Б.Т.Р. ", разгласи кметът Сунай Хасан.
" За първи път сме на това място. Уникално е. Благодаря на община Момчилград за опцията да пеем на този прелестен фестивал ", съобщи фронтменът на БТР Наско. Повече от час и половина именитите рокаджии пяха свои песни, като показаха и части от последния си албум. Публиката пя дружно с БТР. След концерта дуо " БарбарониТе " показаха автентично огнено шоу, което накара публиката да онемее. Вечерта приключи с обилни фойерверки и хоро, на което се хванаха доста от присъстващите на фестивала.

Бяха наградени спечелилите в обичайния колопоход от Момчилград до село Татул. Тази година в конкуренцията участваха 16 велосипедисти.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР