Стотици протестиращи се събраха над митинг зад парламента, свързан със

...
Стотици протестиращи се събраха над митинг зад парламента, свързан със
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха сградата на НС. Депутати излязоха, народът освирка Киро: Вие сте виновни!

Стотици протестиращи се събраха над протест зад Народното събрание, обвързван със опазване на Маришките въглищни централи. Той бе проведен от синдикалната организация КНСБ. Междувременно в Народното събрание се разисква проекторешение, обвързвано с предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). То е подкрепено с съвсем цялостен консенсус и е обвързвано и със опазване на въглищните мощности.

В един миг депутатите стопираха дебатите, а част от тях излязоха да приказват пред протестиращите.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров даде думата на представители от целия политически набор – ГЕРБ, Българска социалистическа партия, „ Възраждане “, Движение за права и свободи, „ Демократична България “, „ Български напредък “. Протестиращите ги изслушаха относително добродушно.

В един миг микрофонът взе и съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП) и досегашен министър председател Кирил Петков. Тогава обаче стартира бурно освиркване и дюдюкане против него.

Речта на Петков съвсем не се чу. С това протестиращите демонстративно показаха Политическа партия като отговорни за заплахата от закриване активността на централите в Маришкия басейн.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР