Стотици протестиращи отново изпълниха улиците на малтийската столица валета с

...
Стотици протестиращи отново изпълниха улиците на малтийската столица валета с
Коментари Харесай

Въпреки обявеното намерение за оставка, нов протест срещу премиера на Малта

Стотици протестиращи още веднъж извършиха улиците на малтийската столица валета с искане за оставката на премиера Джоузеф Мускат, оповестява Reuters, представена от БГНЕС.
Демонстрацията се състоя единствено ден, откакто водачът на средиземноморската островна страна разгласи, че ще се отдръпна на 18 януари следващата година.
Призивите за отдръпването на Мускат от властта се ускориха откакто името му беше забъркано в абсурда с убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция през 2017 година. Повдигнати са обвинявания против известния предприемач Йорген Фенек, упрекнат за присъединяване в гибелта на проверяващата корупция журналистка, за който се твърди, че има близки връзки с министри от кабинета.
Протестиращите развяваха малтийския байрак и плакати, на които се четеше " Мафия ". Демонстрацията мина по централните улици на Валета – от постройка на Народното събрание до правосъдната палата в града.
Междувременно депутати от ръководещата Лейбъристка партия обявиха, че застават твърдо зад Мускат, само че не прецизираха какви дейности ще подхващат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР