Стотици микросметища загрозяват морската столица. Десетки съборени контейнери за смет,

...
Стотици микросметища загрозяват морската столица. Десетки съборени контейнери за смет,
Коментари Харесай

Сигнал - Варна като музей на отпадъците

Стотици микросметища загрозяват морската столица. Десетки съборени контейнери за боклук, които разпръскват боклуци. Преливащи от отпадъци съдове. Гларуси доукрасяват пейзажа - в търсене на храна, те разпръскват сметта на всички места. Клошарите, също дават своя дан към " накичване " на нелицеприятната картинка...

Това и други, множеството нецензурни фрази, пишат варненци под фотоси, които разгласяват в обществените мрежи, показващи разрушени контейнери за боклуци, преливащи от отпадък казани и прочие

Като музей на отпадъка сме, иронични са част от хората.

Лятото зеленината най-малко скрива част от грозната панорама, само че в този момент Варна наподобява на някакво гето. Къде отиват парите, които даваме за такса " боклук ", риторично питат варненци.

Години наред нищо не се прави за решение на казуса. Само някакви две-три кампанийки, едвам се регистрира активност, само че ден-два след тях всичко още веднъж е потънало в отпадък, жалват се поданици на града.

Проблемът толкоз е избуял, че хората стартират да се карат, спорят и попържат един различен под оповестените фотоси. То добре, че това става във Facebook, а не на яве, че може и до действителен пердах да се стигне.

За всичко е отговорен кмета. Нищо не прави, безапелационни са едни. Други опонират, че виновността е у вандалите. Не били възпитани да пазят, а това идвало от фамилната среда. У тях по този начин ли вършат, в кочина ли живеят, че се радват да основават такава и на публични места, разясняват още варненци.

Част от хората са безапелационни, че мрънкащите не вършат нищо за решение на казуса, а единствено плюят по кмета. Трябва не тук - във Facebook, да се разгласяват фотоси и да се пишат гневни мнения, а да се подава информация за такива нарушавания на дежурния в Община Варна - телефон 820 112, с кода на морския град начело, както и на платформата signal.varna.bg, поучават осведомени с управнически процедури. Ние за това плащаме, да е чисто и приветливо, а не да се занимаваме и да решаваме проблеми. За това си има кмет. Да обособи умишлен отдел от хора по поддръжка на градската среда, които да са разграничени на групи и всеки ден да обикалят из Варна, да търсят и оправят такива и други нередности, декларират опониращите.

Проблемът с преливащи контейнери за боклуци, със счупени такива, не е от през вчерашния ден. Дорде не се смени манталитета на хората нищо няма да се оправи. Българинът като отиде в чужбина не прави по този начин. Само у нас се мъчи и реализира желанието си да живее като прасе в свинарник, обобщават множеството от коментиращите варненци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР