Стотици доброволци помагат на пострадалите в наводненията в Карловско. Те

...
Стотици доброволци помагат на пострадалите в наводненията в Карловско. Те
Коментари Харесай

Стотици доброволци помагат на пострадалите в наводненията в Карловско


Стотици доброволци оказват помощ на потърпевшите в наводненията в Карловско. Те са снабдени с лопати, кофи и колички, които са закупили особено, с цел да оказват помощ на нуждаещите се.

Явор Паскалев от Смолян идва в наводнените села преди три дни, с цел да оказва помощ. Руслана Рачева от Павел баня също. Заедно чистят къщата на Георги. Доскоро хубавият му дом край реката е унищожен.

С координацията на доброволците, също на непринуден принцип се заема Ивайло Гагов. От началото на бедствието посреща най-малко по 100 индивида дневно.

Сред разрушените си домове, хората в района още претърпяват ужаса на бедствието. Днес в Каравелово дойде и служебният министър председател Гълъб Донев. Той пое доста задължения пред потърпевшите, само че не се ангажира със периоди.

„ Ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат обезпечени строителни материали, които са нужни за възобновяване на нанесените вреди по домовете на хората и диференцирано средства за всяко едно домакинство “, съобщи той.

Ще бъдат доставени и краткотрайни жилища за хората, които няма къде да живеят. Преди първия образователен ден Агенцията за обществено подкрепяне ще отпусне помощ на родителите на възпитаници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР