Стотици демонстранти от различни щати организираха протестно движение срещу предстоящата

...
Стотици демонстранти от различни щати организираха протестно движение срещу предстоящата
Коментари Харесай

В САЩ започнаха протести срещу масовата депортация на мигранти

Стотици стачкуващи от разнообразни щати проведоха протестно придвижване против идната на следващия ден всеобща депортация на близо 2000 имигрантски фамилии. Депортацията беше спряна предишния месец от президента Тръмп, за да бъде открит консенсус с демократите в Конгреса по отношение на имиграционните проблеми на страната, само че до съглашение по този начин и не се стигна.

Акцията на американските имиграционни управляващи ще обхване едни от най-големите градове в страната като Маями, Атланта, Чикаго, Хюстън, Ню Орлиънс и Ню Йорк. Под прицел попадат фамилии, които са пристигнали относително скоро в страната и на които им е била връчена " заповед за депортация " от съответния имиграционен съд.

Жители на Колорадо, Мериленд, Калифорния, Масачузетс, стартираха протестни придвижвания против идната депортация. Кметствата на някои от градовете, които ще бъдат наранени, както и полицейските ръководства на Лос Анджелис и Хюстън обществено отхвърлиха да сътрудничат на имиграционните служби.

Вероятно е да бъдат наранени фамилии, при които децата имат американско поданство, само че техните родители или настойници нямат нужното позволение за непрекъснато престояване в Съедините щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР