ЕС ще замрази кандидатурата на Грузия за членство, ако тя

...
ЕС ще замрази кандидатурата на Грузия за членство, ако тя
Коментари Харесай

ЕС обмисля да замрази кандидатурата на Грузия

ЕС ще замрази кандидатурата на Грузия за участие, в случай че тя одобри противоречивия закон за " задгранично въздействие ", заяви „ Киев индипендънт “. Законопроектът изисква организациите, които получават задгранично финансиране, да бъдат обозначени като " задгранични сътрудници " и отразява репресивното съветско законодателство, употребявано за кавга с критиците на режима в Кремъл.

Парламентът на Грузия одобри законопроекта на трето и последно четене на 14 май. " Бяхме доста ясни. Приемането на този закон значи прекъсване на кандидатурата на Груция. Грузинското държавно управление доста добре знае какъв е резултатът “, разяснява пред „ Файненшъл таймс “ лице, осведомено за полемиките сред Грузия и Европейски Съюз.

Внасянето на законопроекта в Народното събрание докара до широкомащабни митинги в цялата страна и рецензии от страна на Европейски Съюз и Съединени американски щати. В деня на приемането му Съединени американски щати обявиха, че ще бъдат принудени да " преразгледат радикално " връзките си с Грузия. " Дълбоко сме обезпокоени от грузинския закон за задграничните сътрудници в кремълски жанр ", сподели представителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

" Съединените щати намерено показаха загрижеността си от законодателството, което опонира на демократичните полезности и ще отдалечи Грузия от полезностите на Европейския съюз, а също и на НАТО ", добави тя. На 25 април Европейският парламент поддържа с голямо болшинство резолюция, осъждаща закона, в която се акцентира, че " договарянията за присъединение към Европейски Съюз не би трябвало да се откриват, до момента в който този закон е част от правния ред на Грузия ". Опитите за приемане на закона доведоха до едномесечни всеобщи митинги, както и до обвинявания в принудително потушаване на антиправителствените митинги. Полицията принудително нападна стачкуващите със сълзотворен газ, водни оръдия и гумени патрони. Много от протестиращите бяха пребити от маскирани служители на реда.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР