Стотици български моряци, плават на корабите на израелския бизнесмен Ейбрахам

...
Стотици български моряци, плават на корабите на израелския бизнесмен Ейбрахам
Коментари Харесай

Спонсор на Морското училище във Варна е собственикът на отвлечения кораб с български моряци

Стотици български моряци, плават на корабите на израелския предприемач Ейбрахам Унгар.

Всички те са застрашени от Иран и неговите проксита като хусите в Йемен.

Ситуацията е доста комплицирана, а този проблем има три аспекта – чисто българският, районният и в интернационален проект. България няма по какъв начин да играе сама, а дружно със своите сътрудници би трябвало да се опита да влезе в контакт не толкоз с похитителите, колкото с поръчителите на тази акция – Иран. Така арабистът проф. Владимир Чуков разяснява проблема с отвлечения транспортен съд с българи на борда пред Нова тв.

" Защо тъкмо този кораб е бил похитен – той е благосъстоятелност на английска компания, притежавана от един доста добре прочут в България израелски корабен магнат – Ейбрахам Унгар. Това е индивидът, който дава работа на доста български моряци. Спонсор е на Военноморското учебно заведение във Варна. Много от хората, които приключват това висше образователно заведение намират своята реализация в корабите на Унгар ", прецизира арабистът.

 

Проф. Чуков разясни, че корабите на магната не за първи път са атакувани от самия Иран.

" Доверието сред Унгар и българското военноморско учебно заведение е на такава висока степен, че на практика, нашите моряци са тези, които управляват неговите кораби. В случая, капитанът и помощник-капитанът са българи ", разяснява още той.

Според него корабът се нападна, с цел да се осъществя така наречен втори помощен фронт.

" Нещо, което вършат от към месец иракските проирански милиции, атакувайки американски обекти на територията на Сирия. Този акт има и стратегическо значение – Иран желае да се покачат цените на нефта ", е мнението му. Като добави: " Целта е и да се ускори натискът върху Израел, с цел да приключи акцията си в Газа ".

" Хутите обясниха, че тези интервенции ще продължат, до момента в който продължава и интервенцията в Газа. Вероятно корабите ще бъдат арестувани до преустановяване на огъня, допускам, че и хората. Споменаха, че акциите не са ориентирани към трети страни, а просто упорстват третите страни да се откажат ", сподели още арабистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР