Стопкадър Нова ТвТалантлива българска пианистка направи страхотна кариера в Австрия.Тя

...
Стопкадър Нова ТвТалантлива българска пианистка направи страхотна кариера в Австрия.Тя
Коментари Харесай

Австрия се захласна по тази българка

Стопкадър Нова Тв

Талантлива българска пианистка направи страхотна кариера в Австрия.

Тя е българска пианистка, която накара Австрия да стартира да отваря по време на пандемията своите крепости за онлайн концерти. Тя е от Пловдив и се казва Донка Ангъчева.

„ Целият ми живот е отдаден на пианото. Започнах да изсвирвам на 5-годишна възраст. Това беше моята фантазия. И още тогава разбрах, че сцената е моят дом ”. Това показа тя в предаването „ На Фокус ” по NOVA.

По думите ѝ нейният вуйчо бил прелестен самообразован акордеонист. „ Когато седях в скута му – той ми показваше акордеона. И тогава взех решение, че желая да се занимавам с музика. Мама реши да ме запише на уроци по акордеон. Но нейна другарка сподели, че може би акордеонът не е тъкмо моят инструмент и по-подходящо за мен би било да съм пианистка ”, описа Ангъчева.

„ При мен в никакъв случай не е било задължение да изсвирвам на пиано с часове и да се практикувам. любувах се на детството си. Израснала съм в пловдивския квартал „ Коматево ”. Там играех с часове с приятелите си на открито. Ходех на уроци всеки ден в Пловдив и, с цел да стигна при учителката си, пътувах по цялостен час. Пианото беше всичко за мен. И знаех, че когато седна да изсвирвам – ми трябват не повече от 30-минути, с цел да реализира това, което на някои деца им отнемаше часове ”, спомня си пианистката, написа dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР