Стопкадър Нова ТвНедоволни излязоха на улицата в наш исторически град.Глутници

...
Стопкадър Нова ТвНедоволни излязоха на улицата в наш исторически град.Глутници
Коментари Харесай

Глутница кучета тормози хората в Каблешково

Стопкадър Нова Тв

Недоволни излязоха на улицата в наш исторически град.

Глутници с кучета в град Каблешково тормозят популацията с месеци. След последното нахлуване и раздрана ръка на мъж, през днешния ден хората се събраха на митинг и започнаха подписка със вик за помощ.

„ Просто го видяхме, че му тече кръв от ръката, попитахме го какво се е случило и той ни изясни, че едното куче го е ухапало. Просто го помолихме да влезе, промихме го и го изпратихме в здравната работа да му бият една ампула за тетанус ”, описа Петя Дончева, фармацевт.

Проблемът с четириногите обаче бил от месеци, нападенията не едно, а страхът растял. Затова през днешния ден жителите на града  предприеха подписка, която да внесат в Община Поморие с молба за подпомагане. Общинския подслон там обаче бил претъпкан, написа nova.bg.

„ В момента в приюта в Поморие има 160 животни, а в прилежаща община в приюта има 4 животни. Проблемът в частен случай е подобен, че всеки четвъртък, употребявайки пазара и стълпотворението от хора, се пускат животни, които множеството не са бездомни, а са техни и желаят да се отърват от тях ”, изясни Валентин Продромов, шеф общинския подслон в Поморие.

„ Ежеседмично, да не кажа всекидневно, получавам сигнали за нови бездомни кучета. Особено след четвъртък, след пазара, както през днешния ден имаме, на следващия ден ще има най-малко 3 кучета, които ще са пуснати на територията на града ни ”, споделя Ивайло Иванов - кмет на гр.Каблешково.

За изхранването на животните са нужни по 2 тона храна на месец, което задъхва и общината. А на пазара през днешния ден, към този момент има изоставени нови кучета.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР