Столичният общински съвет отхвърли предложението на групата на БСП за

...
Столичният общински съвет отхвърли предложението на групата на БСП за
Коментари Харесай

БСП: Проверка на павилионите в София! Отказаха я

Столичният общински съвет отхвърли предлагането на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ за комисия, която да ревизира всички павилиони в София.

Истината е, че в бранш „ Преместваеми обекти “, разрешителните им, както и в контрола върху тях царува безпорядък. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов.

„ За страдание трябваше да се случи случай, който приключи с съдбовен край, с цел да може някой в Столична община да се сети, че има потребност от изцяло преразглеждане на нормативната уредба “, напомни той.

Паргов изясни, че концепцията на Българска социалистическа партия е за комисия, която да направи цялостен и обширен обзор на всички преместваеми обекти на територията на Столична община, на тяхната правда, на метода, по който действат и да се постави порядък.

„ Предлагаме Ви да намерим общ консенсус, в случай че желаеме да сложим ред в тази част от дейностите на територията на Столична община. Ако не желаете, можем да се ограничим единствено до смяна в нормативната уредба, като оставим контрола на произвола на ориста до идващия подобен случай “, съобщи ръководителят на групата на социалистите в СОС.

Той прикани ГЕРБ да загърбят политическия егоцентризъм.

„ Без значение, че идват избори, ние няма да използваме тази комисията за предизборни цели, а с цел да свършим работа, с оглед слагане на ред в тази част от активността на СОС -  контрол и контрол “, аргументира се Калоян Паргов.

Той прикани да бъде признат отчета на социалистите. „ От нас се чакат дейности, а не оправдания и прекачване на отговорност “, посочи социалистът.

Паргов уточни, че има два разновидността за павилионите – или стандартизиран, или по самостоятелен план. В тях се декларира дали се желае да има ток и вода, или не.

„ Тук стартира казусът. Ако, заявителят каже, че няма потребност от ток и вода, тъй като ще прави будка за вестници, няма кой да го ревизира и да управлява дали не е направил друго. Вариантът да се включи към електрическата мрежа е следният – от прилежащ обект да пусне една жица или някой да му изведе ток от шахта или дирек. За този вид проблеми и малки врати става дума. Затова желаеме тази комисия “, изясни Калоян Паргов.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР