Столичният Левски постигна категорична и лесна победа над Арда Кърджали

...
Столичният Левски постигна категорична и лесна победа над Арда Кърджали
Коментари Харесай

Левски гази като гост, печели ценни точки за шампионата

Столичният Левски реализира безапелационна и лесна победа над Арда Кърджали с 3:0 като посетител в 24-ия кръг на шампионата. С триумфа си през днешния ден сините от София събират 41 точки, излизат на 4-ото място, само че са на 7 от 3-ия ЦСКА 1948. Арда остава на 8-а позиция с 35 точки и към момента може да се пребори за място в топ 3.

Роналдо, Рикардиньо и Ивелин Попов от дузпа вкараха за триумфа на Левски, като това беше и среща номер 250 за треньора Станимир Стоилов в Първа лига.
-->
Левски си подсигури успеха преди почивката, когато изигра едно безпроблемно полувреме, а домакините се ограничиха с далечни неточни удари и неоснователни искания за дузпа.

Левски откри резултата още в 6-ата минута посредством Роналдо, който получи меко подаване от Уелтън Фелипе и от въздуха наказа вратаря Господинов. Грешката обаче стартира от Тунгара, който загуби висока топка. Оттам Илия Юруков не беше добре позициониран и остави Уелтън свободен и той центрира за попадението.

Домакините пробваха да реагират и сътвориха две обстановки, които обаче не приключиха с прецизен изстрел. Но в 20-ата минута Левски беше много покрай удвояване на преднината. Жереми Петрис центрира от дясното крило и топката падна навръх крайници на Рикардиньо, който изпревари Алекс Петков, само че не улучи вратата.

Домакините продължиха да търсят гол, само че в 32-ата минута бяха осъдени от второто попадение на Левски. То падна с огромна доза шанс, откакто Ивелин Попов при контраофанзива напредна и направи нещо като прострелно подаване. Рикардиньо подложи крайник, а отклонилата се топка излъга вратаря Господинов.

В последните секунди на първата част Левски можеше да стигне и до трети гол, само че Рикардиньо не съумя да постави крайници в дребното наказателно поле при центриране от дясно на Роналдо.

Лесният мач за Левски продължи и в първите минути на второто полувреме. Отново Илия Юруков беше отговорен за третото попадение, откакто провокира дузпа. Както преди седмица на мача Лудогорец – Черно море, в този момент съдията също отсъди углавен удар за фаул против футболист, който е с тил към вратата, на самата граница на наказателното поле и при много противоречива обстановка. Но никой от играчите на Арда не стачкува, а Ивелин Попов не остави късмет на вратаря Анатоли Господинов.

Едва в 59-ата минута домакините сътвориха действителна голова обстановка, която приключи с удар на Ел Мами Тета от дребен ъгъл. Вратарят на Левски Пламен Андреев обаче просто постави крайници и мазета в ъглов удар. В 66-ата минута Радослав Цонев от свободен затрудни Андреев на вратата на столичани, който трябваше да вади топката в ъглов удар. При неговото осъществяване се получи и неразбория в наказателното поле, а най-после топката беше изчистена.

В 83-ата минута Уелтън Фелипе пропусна да вкара четвърти гол във вратата на Арда. Новото попълнение Ел Джемили проби от дясно и продължи към Жереми Петрис, който извади топката. Но бразилският футболист на „ сините “ шокиращо от 5 метра не съумя и стреля в тялото на вратаря Господинов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР