Столичните училища ще преминат към едносменен режим до 10 години.

...
Столичните училища ще преминат към едносменен режим до 10 години.
Коментари Харесай

До 10 години училищата в София ще учат в една смяна

Столичните учебни заведения ще преминат към едносменен режим до 10 години. Това съобщи просветителния министър Красимир Вълчев в Русе, съобщи Фокус. Това е най-дългият период за прекосяване от двусменен към едносменен режим и той е най-продължителен за огромните общини като София.

В МОН се вършат разбори, въз основа, които се дефинират периодите за обособените обитаеми места за прекосяване към учене в една промяна.
„ Това включва и дострояване на учебни заведения, и понижаване на приема на възпитаници “, изясни Вълчев. Той съобщи, че приемът на възпитаници няма да бъде понижен в математическите гимназии, като политиката за увеличение на приема ще продължи и в техническите и професионалните гимназии ще продължи, оповестяват от МОН на формалната си страница.
Министърът предложи на родителите да изпратят децата си за новата образователна година с по-голямо доверие към учителите. Той разяснява и въвеждането на електронни дневници и счита, че електронния вид оказва помощ за построяването на доверие сред учители и родители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР