Общинският съвет в Бургас след разгорещи дебати даде зелена светлина

...
Общинският съвет в Бургас след разгорещи дебати даде зелена светлина
Коментари Харесай

ОбС-Бургас даде зелена светлина: Правят ново кръгово кръстовище при разклона за квартал „Горно Езерово“

Общинският съвет в Бургас след разгорещи диспути даде зелена светлина за смяна на Подробния организационен проект за създаване на ново кръгово кръстовище . То ще бъде на бул. „ Захари Стоянов “ при разклона за квартал „ Горно Езерово “

Вносителите настояват, че новото кръгово кръстовище е належащо поради повишаването на популацията в региона на ж.к. „ Меден рудник “ в Бургас , както и развиването на прилежащите му индустриални и обслужващи зони. Всичко това води до натоварване на трафика и нужда от правене на планове за смяна на уличната регулация в тази зона. 

Това е изключително годно за частта на двете кръстовища и към момента неизградената улична мрежа на част от ПЗ „ Юг-Запад “ и по съответно в частта зад „ Белина Еко “. 

Освен облекчение на трафика в тази зона, плановото предложение ще сътвори и опция з а бъдещо уголемение на уличната мрежа към към момента неусвоената територия на зона „ Д “ , ж.к. „ Меден Рудник “, заради което капиталовия интерес към зоната ще се увеличи, безапелационни са вносителите в лицето на зам.-кмета Чанка Коралска. 

По време на дебатите бяха изразени опасения, че построяването на кръговото кръстовище ще докара до спомагателни тапи в морския град и усложнения за водачите. От общинската администрация не отхвърлиха това, само че подчертаха, че би трябвало да се премине през този стадий, с цел да може по-късно трафикът да бъде омекотен. 

Стефан Гамизов разкри: Цените на електрическата енергия в България през днешния ден са над 400% по-скъпи от тези в Швейцария!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР