Един загинал и трима сериозно ранени при пожар във висока

...
Един загинал и трима сериозно ранени при пожар във висока
Коментари Харесай

Пожар избухна в една от най-високите сгради в Белгия, има ранени и жертва

Е дин умрял и трима съществено ранени при пожар във висока постройка в Лиеж в Белгия , съобщи Франс прес, като се базира на полицията

Пламналата сграда  - " Кулата Кенеди " -  е една от най-високите в Белгия.

В интервенцията по евакуацията на жителите й са взели участие стотина служители на реда и към 70 пожарникари. Пожарът е бил овладян през нощта. Спасителни екипи ще претърсват някои жилища, с цел да се уверят, че там няма жертви.

В постройката са живеели към 260 души. По време на евакуацията са били евакуирани към 200 от тях. 10 от евакуираните са в лечебни заведения, от които трима са в интензивно поделение.

Пожарът е почнал в 14 ч. локално време в подземието на високата постройка и бързо се е популяризирал из останалите етажи. Сградата е издигната през 1970 година

На високите етажи където пожарникарските стълби не могат да стигнат, хората се оказали в капан на пламъците. Те не можели да слязат надолу нито с асансьор, нито по стълбите и по този начин се наложила огромна интервенция по евакуация. Спасителните екипи ги посъветвали да останат на балконите и оттова били евакуирани поетапно с хеликоптери.

Започнало е следствие за аргументите за пожара.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР