Столичните лекари излязоха днес с декларативно искане за засилване на

...
Столичните лекари излязоха днес с декларативно искане за засилване на
Коментари Харесай

Гешев подкрепя по-строга карантина в София

Столичните лекари излязоха през днешния ден с декларативно искане за усилване на ограничаващите ограничения в София предвид на битката против ковид. Те упорстват да бъде въведена възбрана за овакантяване на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

„ Запознат съм с апела на софийските лекари и безусловно ги поддържам. Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални ограничения. За такива ограничения приканих и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от подготвеност, несъмнено, на държавното управление и на Народно събрание. Призовавам политиците да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, тъй като те ще бъдат на първа линия, в случай че нещата се развият отрицателно. Когато ние сме заболели, отиваме при доктор, не при политик. За повторно приканвам за радикални ограничения, каквито желаят лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато прикани към този момент ще е късно и можем да се окажем в италиански вид “, разяснява Гешев пред БНР.

„ Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали, и да създадат всичко допустимо, с цел да защитят българските жители, българската страна, а и личните си фамилии “, уточни още основният прокурор.

Той не пожела да разяснява съответни ограничения, измежду които слагането на София под карантина. „ Мисля, че бях задоволително явен, упорствам за радикални ограничения, каквито желае лекарското съсловие “, безапелационен бе Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР