Осем естествени аромата, от които комарите се страхуват. Не всички

...
Осем естествени аромата, от които комарите се страхуват. Не всички
Коментари Харесай

Осем естествени аромата, от които комарите се страхуват

Осем естествени аромата, от които комарите се опасяват. Не всички способи за битка с комарите са постоянно срещани. В допълнение към спрейовете и пестицидите има цветя, храни и масла, чиито аромати отблъскват вредителите от вкъщи ви, изпълвайки пространството със сладки аромати и (в някои случаи) приятни усети.

Според Мелани Роуз от Nationwide Pest Control ароматът на евкалипт

е една от най-омразните миризми измежду комарите.

Причината тези миризми да отблъскват комарите е, че растението създава химикали, които комарите не харесват, а точно линалол и гераниол.
Ето за какво можете да намерите дестилат от евкалипт в някои артикули срещу инсекти за вашия дом.

Осем естествени аромата, от които комарите се опасяват 04.06.24 06:45 За да не залепне за тигана: 9 съвета на готвач за съвършен ориз 04.06.24 06:30 Ракът го чакат финансови промени, Близнаците да бъдат деликатни във вторник 04.06.24 06:00 Защо пресните краставици бързо изсъхват и какъв лайфхак ще ви помогне да ги възстановите 04.06.24 01:30 Най-честите и груби неточности при съхраняването на самун 04.06.24 01:00

Грейпфрут
Грейпфрутът е чудесна съставна част за прохладни летни коктейли, цялостен с витамин С и антиоксиданти.
Този плод обаче не отстъпва във връзка с отблъскването на комарите. Според Скот Ходжис, вицепрезидент по развиването на унищожителя на вредители Arrow Exterminators, това се дължи на съединяване, наречено nootkatone.
Затова маслото от грейпфрут, нанесено върху кожата, също прогонва досадните инсекти.

Мента
Въпреки че това растение може да се добави към чай или лимонада, то може да се употребява и за отбиване на комари.
Ако имате мента в градината си, може би сте забелязали, че тя притегля доста пчели, само че не и комари. Това е по този начин, тъй като комарите не могат да понасят миризмата на мента.
Затова можете да засадите растението в градината или в саксия на перваза на прозореца и да употребявате етерични масла с дестилат от мента.

Невен
Невенът има един от най-ефективните аромати за отбиване на комари. Тъй като е просто цвете, то е изцяло безвредно за фамилията, само че доста токсично за комарите.
Въпреки това, до момента в който това цвете може да помогне с вашите култивиран хрумвания и да разкраси дома ви, още по-добър вид е да употребявате етерично масло от невен.

Снимка: Pixabay

Борово масло
Приятният дървесен мирис прави мъчно да не се увлечете от боровото масло.
Въпреки това, макар че този мирис постоянно ще бъде измежду най-продаваните етерични масла, той също може да завоюва място измежду вашите хрумвания за отбиване на комари.
В края на краищата, миризмата на борово масло обърква тези инсекти, лимитира способността им да ви открият и ви защищава от ухапвания.
За да употребявате боровото масло като репелент против комари, един превъзходен метод е да поставите салфетки или памучни топки с борово масло покрай прозорците и вратите.
Те ще би трябвало да се актуализират на всеки няколко дни, само че можете също да употребявате този способ особено в дните, когато е най-вероятно да се появят комари.

Лимонена трева
Това растение съдържа масло от цитронела, може би най-известният мирис срещу комари. Лимонената трева се отглежда освен за хубост, тя се прибавя към ястия, питиета и се употребява в ароматерапията и козметологията.
Нежно нанесете масло от лимонова трева върху кожата си за бърза отбрана против комари или украсете дома си със свежо или изсушено растение.

Лавандула
Лавандулата е един от най-известните репеленти срещу комари и нейната прелест е елементарно разбираема.
Докато вредителите не харесват отличителния му мирис, хората намират аромата за успокоителен – заради което постоянно се употребява като етерично масло за ароматерапия и медитация.
Отглеждането на лавандула или просто слагането на растението във ваза е един от методите за отбиване на комарите. Или можете да употребявате етерично масло и даже свещи.

Снимка: Pixabay

Чили
Ако можете да понесете малко топлота, може би си коства да включите люти чушки в диетата си, изключително през лятото, когато интензивността на комарите е най-висока – или най-малко да отглеждате растението на перваза на прозореца.
Известно е, че този пипер отблъсква комарите с помощта на капсаицина, съединяване, което мухите също не харесват.

Източник: Homes & Gardens /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР