Столичната община ще обяви нов конкурс за изпълнителен директор на

...
Столичната община ще обяви нов конкурс за изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Столичната община ще обяви нов конкурс за изпълнителен директор на болница Шейново

Столичната община ще разгласи нов конкурс за изпълнителен шеф на болница " Шейново ". Това разгласи ръководителят на здравната комисия в Столичния общински съвет Антон Койчев в Сутрешния блок на Българска национална телевизия. По думите му, актуалният шеф Румен Велев би трябвало да си отиде от поста поради абсурда с разменените бебета и по тази причина сегашният конкурс няма да бъде приет.

Вълев е единственият претендент в състезанието за началник на столичната болница. Изборът му е отритнат от Общинския съвет, а на негово място е назначена Таня Андреева, която обаче не е взела участие в конкурс. Велев апелира решението на Общинския съвет.

" Защо аз бях единственият претендент откакто получих оценка, която ми разрешава да бъда класиран - аз не бях определен за шеф на шейново. това е разковничето на в тази история ", сподели Велев.

" Законът за обществените състезания не задължава изключително в случаите в които има претендент в случай че принципала има нещо друго поради да бъде определен ", изясни ръководителят на здравната комисия в Столичния общински съвет.

Според Антон Койчев има един главен мотив за отстраняването на досегашния началник и това е случая с разменените бебета в Шейново. Тогава Столичната община застава зад шефа на болничното заведение.

" Подкрепих го тъй като той е добър доктор, добър специалст и в този момент мисля по този начин, само че аз не мога да схвана какво е това сграбчване в поста изпълнителен шеф, той е шеф към този момент 12 години ", сподели Койчев.

Работещи в болница " Шейново " желаеха открита процедура за избор на шеф

Зад шефа в този момент застават чиновници на болничното заведение. Те обявиха, че ще излизат всеки ден пред лечебното заведение до 14 септември с искане за легален конкурс.

" Искаме да окажем една морална поддръжка на лекар Велев и един дребен митинг, който е обвързван с отношението, безхаберието, беззаконието и мога да кажа цинично отношение на общината към болничното заведение ", сподели Миглена Тонева, лаборант патохистологична лаборатория.

Велев също разгласи, че ще продължи да пази правата си.

" След като е законосъобразна, за какво Таня Андреева не беше вписана за шеф и за какво Софийски градски съд блокира нейното регистриране ", попита той.

Очаква се окончателното решение на съда.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР