Столичната община ще иска двойно поскъпване на Синята зона. Това

...
Столичната община ще иска двойно поскъпване на Синята зона. Това
Коментари Харесай

Синята зона в София поскъпва двойно

Столичната община ще желае двойно повишаване на Синята зона. Това заяви зам. - кметът на Столичната община Йоана Христова. В момента цената на паркиране в идеалния център на София е два лв. на час. Поскъпването е част от ограниченията за чист въздух в столицата.

Предлага се и отделяне на зони с ниски излъчвания посредством краткотрайно ограничение на придвижването на коли., както и смяна в организацията на придвижване в зона Център Амбицията на общината е до 2019 година всички транспортни средства на градския превоз да са екологични.

Планира се и ограничение на сметоизвозващите коли в центъра. Ще се проучва резултата от така наречен легнали служители на реда. Товарните коли се оказват най-големите замърсители в София. Затова отсега нататък таксата за тези над 4 тона на 120 лв. месечно, а тези над 30 тона ще заплащат 150 лв. такса на месец.

Въвежда се такса за работа на строителни машини като валяци и багери в центъра и Зона 1 ще заплащат нова такса 60 лв. месечно. Повече буферни паркинги желае от Следствен отдел към окръжна прокуратура, тъй като трафикът след септември 2017 година се е нараснал 6 пъти. Двойно нарастване на синята зона, предлага още Следствен отдел към окръжна прокуратура. Общината моли жителите да не употребяват твърдо битово гориво, а да преминат на различно.

Въвежда се и гратис паркиране до привършване на местата в буферните паркинги при потребление на градски превоз. За доказателство ще служат билетите. Следствен отдел към окръжна прокуратура също по този начин умолява жителите да не употребяват колите си, а да употребяват градския превоз.

Ще се не разрешава придвижването на коли в зона Център при превишаване на фините прахови частици във въздуха.

Предвижда се плаващо работно време за служителите при замърсен въздух. Крайна мярка е цялостна възбрана за коли и безвъзмезден градски превоз, изясни зам.-кметът.

"София се усилва като брой поданици, строителството нараства Темата не е лека, този проблем няма по какъв начин да се реши с магическа пръчка, считам,че посоката, по която вървим е вярна ", уверена е Христова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР