Столичната лекарска колегия на БЛС изрази недоволството си, че до

...
Столичната лекарска колегия на БЛС изрази недоволството си, че до
Коментари Харесай

Столичната лекарска колегия иска да се забрани на столичани да напускат домовете си

Столичната лекарска гилдия на БЛС изрази недоволството си, че до този миг ограниченията против ковид в София не се съблюдават.

Това декларират те в отворено писмо до президента Румен Радев, министър -председателят Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев, основния прокурор Иван Гешев и Националния спешен щаб.

По думите им броят на случаите пораства, хора, които би трябвало да са под карантина не я съблюдават. Масово не се употребили защитни средства от популацията. Много търговски обекти продължавали да работят.

Според тях дотук въведените ограничения би трябвало да бъдат още по-ограничителни, с цел да опазят хората от самите тях. В тази връзка от СЛК оферират и упорстват да се вкара възбрана за овакантяване на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Те са на мнение, че тази мярка ще помогне доста повече за ограничение разпространяването на ковид.

От Столичната лекарска гилдия оферират още, политиците и ръководещите да дадат оптимални пълномощия на основния прокурор и Министерство на вътрешните работи за преодоляване на тази изключителна обстановка.

Те акцентират, че без значение от обстоятелстват имат цялостна готовност и остават по местата си, само че са безапелационни, че с цел да преборим COVID-19 би трябвало да сме единни, солидарни и дисциплинирани.

Нека страната вземе ограничения и активизира фармацевтичната индустрия за запазване на ресурса от първични материали за разработване на извънредно значими лекарства, които доста евентуално скоро ще бъдат нужни, следейки известията на научните сдружения от Европа и света за производството на лекарства за битката с COVID-19, пишат още от Столичната лекарска гилдия.

Те оферират по опция да се ограничи износа на първични материали, като се насочат напъните към импорт на такива първични материали и лекарства, които демонстрират успеваемостта си в битката с COVID-19.

От СЛК приканват да бъдат чути. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР