Столична община най-после забеляза, че в парковете на София незаконно

...
Столична община най-после забеляза, че в парковете на София незаконно
Коментари Харесай

Собственикът на къпалнята "Мария Луиза" е унищожил 20 здрави дървета

Столична община най-сетне видя, че в парковете на София нелегално се изсичат дървета, които неведнъж са изцяло здрави. Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че притежателят на къпалнята „ Мария Луиза “ в Борисовата градина, която не работи от 2005 година и се разрушава, ще бъде санкциониран за унищожаването на 20 дървета на територията на комплекса. Санкцията се постанова след сигнал на общинското дружество „ Паркове и градски градини “. „ Тази заран констатирахме изсичането на към 20 дървета на терена на къпалнята „ Мария Луиза “ в Борисовата градина. За това извънредно жестоко нарушаване натрапвам оптималната санкция от 50 000 лева на дружеството-собственик на терена „ Парк Мария Луиза “ “, заяви Фандъкова във Facebook.

Тя добави, че на 26 януари кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков е издал позволение за унищожаване на 10 дървета на частния терен - 5 иглолистни, за които екологът на региона установи, че са изцяло изсъхнали и 5 широколистни, израснали върху бетонови стълби и подпорни стени.

„ Проверката на екипа на дирекция „ Зелена система “ на Столична община откри, че по издаденото позволение от региона не са премахвани дървета, а всички изсечени са без какъвто и да е позволителен документ.На представители на компанията е обещано предизвестие и всички действия по унищожаване на дървета са спрени “, написа още Фандъкова.

През лятото на м.г. от дружеството-собственик на къпалнятасъобщиха, че иматпланове да възстановят обекта и да го отворят за гости.От 2003 година насам Столична община е миноритарен притежател в " Парк Мария Луиза " АД посредством общинската компания " Софийски парцели ", което държи 41.96% от собствеността. Останалите 58.04% си поделят компаниите - " Карплеон " ЕООД и " Юромарк асет мениджмънт " ООД. " Юромарк асет мениджмънт " се свързва с известния предприемач Румен Гайтански, именуван още Вълка. " Карплеон " пък е благосъстоятелност на американското сдружение Carpleon. За нея също се счита, че е следена от Гайтански. 

В навечерието на локалните избори през 2019 година кметът на София Йорданка Фандъкова за следващ път даде обещание на столичани да направи всичко допустимо комплексът да стане още веднъж общински или най-малко да проработи. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР