Хотелиерите коментират, че ще останат без работна ръка заради забавяне

...
Хотелиерите коментират, че ще останат без работна ръка заради забавяне
Коментари Харесай

Хотелиер от Слънчака избухна: Няма хора! Освен всичко останало са тъпоглави, не се подават на обучение

Хотелиерите разясняват, че ще останат без работна ръка поради закъснение на визите за служащите от трети страни. Заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов съобщи пред Bulgaria ON AIR, че страната неглижира туризма като бранш.

" Възмутен съм. Консулски отдели в Делхи споделят, че даже нямат компютър. Няма административен потенциал в Министерство на външните работи. Готови сме да помогнем на Външното министерство с фрагменти, да изпратим хора от сектора ", разяснява той в Bulgaria ON AIR.

Веселин Налбантов сигнализира, че няма служащи в България и даде следния образец: През 1990 година 12-13 хиляди души са обслужвали КК " Слънчев бряг ". В момента той се е разширил над 200 пъти и би трябвало да се обслужва от 200 хиляди служащи, само че няма от кое място да дойдат.

" Няма хора. Освен всичко останало са и тъпоглави, не се поддават на образование. Трябва да има подготвени и възпитани хора с персонална хигиена. Тази година ще я избутаме някак, само че Министерството на туризма би трябвало да има тактика. Трябва да има резистентност и 5-10 години да има един министър. Ако загубим тази ниша с туризма, какво остава в България - нищо! Сега чакаме и учим необразовани хора ", настоя Налбантов.

Събеседникът е безапелационен, че не може повече да се работи на парче и туризмът би трябвало да бъде предпочитан бранш.

" Не можем младежите да ги употребяваме тук, тъй като стартира да учат за есента да бъдат студенти. Не може до 15-20 юни да учат. Нашата работа е за интелигентни и младежи, не е тежка ", сподели още Налбантов и добави, че цените са същите като миналогодишните, само че туристи няма.

" Слънчев бряг бъка от геотермална вода. Трябва да изкараме тази вода и да станем най-големият СПА център на Балканите. Има живот в туризма, само че всички би трябвало да се активизираме ", приключи заместник-председателят на БХРА.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР