Столична община чрез Асоциация за развитие на София и „Зелена

...
Столична община чрез Асоциация за развитие на София и „Зелена
Коментари Харесай

Столична община ще помогне за реализирането най-добрите идеи от Smart the cITy



Столична община посредством Асоциация за развиване на София и „ Зелена София “ разгласи поддръжката си за състезанието Smart the cITy, който ще излъчи най-хубави хрумвания на тематика интелигентен град и дом. За надпреварата се одобряват планове до 18 май.

Според уредниците на състезанието от софтуерната компания SmartIT инициираната от тях тематика е една от най-актуалните измежду обществото в международен мащаб и визира директно софтуерното развиване на града, както и модернизирането на домовете.

Прочетете още: Включете се в хакатон на тематика интелигентен град и дом

Хакатонът е предизвикателство за опитните програмисти, които ценят своята креативност и желаят да създадат града и дома си по-умни с навлизането на все по-новите технологии.

Професионалното жури, което ще прави оценка плановете, е управлявано от предприемчивия и прочут с сполучливо осъществени новаторски планове Светлин Наков, който е и основател на Софтуерния университет. Образователната институция е формален сътрудник на хакатона Smart the cITy и провокира всички свои студенти и почитатели към обществената идея „ Умен град и интелигентен дом “.

Участниците ще могат да дават своите оферти, свързани с подобряването функционалността на градския превоз, уличното осветяване, паркирането, решения за по-чист въздух, както и такива, които модернизират софтуерно дома. Регистрации и планове се одобряват на уеб страницата на плана smartthecity.smartit.bg.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР