„Столичен електротранспорт” сключи договор с полската компания PESA Bydgoszcz за

...
„Столичен електротранспорт” сключи договор с полската компания PESA Bydgoszcz за
Коментари Харесай

София купува 13 нови трамваи за над 40 млн. лв.


„ Столичен електротранспорт” подписа контракт с полската компания PESA Bydgoszcz за доставката на 13 нови нископодови съчленени трамваи, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Машините ще дойдат на две партиди до края на октомври, а в границите на 2019 година би трябвало да тръгнат по трасето на линия №5.

Договорът е на обща стойност 44 796 377,36 лева, като са планувани доставки на аварийни елементи, диагностично съоръжение и образование на личния състав. За тази сума получаваме мотриси с климатик, платформа за детски колички, видеонаблюдение, места са хора с увреждания и детски колички и други

Вероятно новите трамваи ще са аналогични на доставените през последните години за потребностите на линии №1 и №7 от същия полски производител.

В формалното известие се показва, че задачата на новата доставка е да се обнови напълно емблематичната линия №5. Нейното трасе обаче се нуждае от сериозен ремонт, който се отдалечи неразбираемо напред във времето. Реконструкцията трябваше да се направи от „ Джи Пи Груп”, само че след почналото следствие за злоупотреби с европари компанията разгласи, че се отхвърля.

Въпреки това, при започване на актуалната изборна година кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че един от най-проблемните сектори – сред Руски монумент и пл. „ Македония”, ще се трансформира в парк.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР