Стокхолм. Шведската полиция разби международна престъпна група за трафик на

...
Стокхолм. Шведската полиция разби международна престъпна група за трафик на
Коментари Харесай

The Local: Шведската полиция разби международна престъпна група за трафик на хора, внасяла български просяци в Швеция

Стокхолм. Шведската полиция разруши интернационална незаконна група за трафик на хора, внасяла български просяци в Швеция, заяви локалната редакция на The Local .
Полицейската интервенция против трафикантите се е провела при съдействието на българските управляващи в леновете Крунубери и Калмар, както и на българска територия. Задържани са четирима мъже и една жена по съмнение в присъединяване в трафик на хора, пети мъж е задържан за пране на пари. В България са двама мъже на възраст сред 40 и 60 години, за които е издадена заповед за екстрадиция в Швеция. Българската полиция търси трети мъж, за който следва да бъде издадена интернационална заповед за арест.
Операцията е стартирала през април т.г., когато двама мъже са отвлекли българин във Векшьо и по-късно са го подложили на побой.
В рамките на следствените дейности полицията е съумяла да наблюдава незаконната мрежа до основата й във Векшьо и е открила, че доставя в страната българи, принуждавайки ги да просят. Общо 20 българи – мъже и дами на възраст сред 20 и 40 години, са станали жертва на трафикантите.

Превод и редакция: Калина Жекова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР