Стивън Спилбърг смята, че Том Круз има лична заслуга за

...
Стивън Спилбърг смята, че Том Круз има лична заслуга за
Коментари Харесай

Стивън Спилбърг към Том Круз: Ти спаси Холивуд

Стивън Спилбърг счита, че Том Круз има персонална заслуга за спасяването на Холивуд. 76-годишният режисьор се обърна към звездата от “Мисията невъзможна ” с думите “ти избави Холивуд и може би избави киноразпространението ”.

“Сериозно, „ Топ Гън: Маверик “ може би избави цялата киноиндустрия ”, споделя Спилбърг в 45-секундния клип, споделен в обществените мрежи, в който Том Круз изглеждал много преклонен от комплимента и се вижда по какъв начин клати глава.

По време на пандемията артистът устоява на изкушението да дебютира плана в стрийминг услуга. Вместо това той беше безапелационен, че Paramount ще задържи кино лентата за стартиране в кината, написа „ The Hollywood Reporter “.

Търпението му се отплаща. Филмът с Том Круз е най-печелившият филм в националния боксофис за 2022 година, като печели 718 млн. $. Когато се комбинира с интернационалните приходи, продължението е събрало 1,5 милиарда $. „ Топ Гън: Маверик “ е номиниран и за шест награди “Оскар ”, в това число за най-хубав филм, най-хубав приспособен сюжет, най-хубава истинска ария, най-хубав тон, най-хубав кино монтаж и най-хубави образни резултати.



„ Топ Гън: Маверик “ е режисиран от Джоузеф Косински по сюжет на Ерен Крюгер, Ерик Уорън Сингър и Кристофър Маккуори. Базиран на историята на Питър Крейг и Джъстин Маркс, филмът е продължение на “Топ Гън ” от 1986 година Том Круз се превъплъщава още веднъж в ролята на Пийт “Маверик ” Мичъл, а Вал Килмър се появява в ролята на остарелия си воин адмирал Том “Айсмен ” Казански.

Участват още Майлс Телър, Дженифър Конъли, Джон Хам, Глен Пауъл, Люис Пулман и Ед Харис. Действието се развива 36 години след събитията в предшественика му, а историята наблюдава по какъв начин Маверик (Том Круз) продължава да преодолява границите на опциите си като пилот-изпитател. Но изборите му в последна сметка го връщат в програмата за инструктори по тактичност на ударните изтребители на Военноморските сили на Съединени американски щати, известна като Топ Гън. Когато Маверик (Том Круз) е претрупан със задачата да образова отряд от ученици за специфична задача, той пресича пътя си с лейтенант Брадли Брадшоу (Майлс Телър), наследник на починалия му другар, и офицер по радиолокационно прихващане лейтенант Ник Брадшоу. Сблъсквайки се с призраците от предишното си, Маверик е замесен в борба с най-дълбоките си страхове, която приключва с задача, изискваща висша всеотдайност.

След премиерата си през май 2022 година филмът с Том Круз е посрещнат с възторжени мнения от почитатели и критици. „ Топ Гън: Маверик “ сега има 96% рейтинг от рецензията в уеб страницата за ревюта Rotten Tomatoes. Консенсусът на уеб страницата разказва кино лентата като продължение, което надминава предшественика си в безумно занимателен жанр. Единствените рецензии са към слабото показване на дамите и ролята на американската войска.

Между Том Круз и Стивън Спилбърг има дългогодишна връзка. Преди това двойката работи дружно по “Специален отчет ” през 2002 година и “Война на световете ” през 2005 година Заедно с Топ Гън: Маверик ”, на “Спайдър-мен: Няма път към дома ” също се приписва огромна заслуга за съживяването на киноиндустрията през 2021 година

Но филмът на Том Круз, беше окуражителен и за това, че смаза боксофиса, мощно доминиран от филми за супергерои в продължение на години. Освен това той съумя да върне по-възрастните фенове в киносалоните.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР