Стив Банън, някогашният стратег на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп,

...
Стив Банън, някогашният стратег на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Стратегът на Тръмп се предаде на властите

Стив Банън, тогавашният пълководец на експрезидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, се съобщи на управляващите в Ню Йорк, с цел да му бъдат предявени обвинявания, свързани с напъните на Тръмп да построи стена по границата сред Съединени американски щати и Мексико, заяви Ройтерс.

През август 2020 година 68-годишният Банън и още трима души бяха упрекнати от федералните прокурори в машинация на донори в частна акция за набиране на средства на стойност 25 милиона $, известна под името " Ние построяваме стената ", целяща да помогне за построяването на оборудването по границата. Банън отхвърли да се признае за отговорен по това обвиняване, в това число за хипотетично отклонение на 1 милион $ за персонални разноски.

Обвиненията против него бяха свалени, откакто Тръмп помилва Банън през януари 2021 година, в последните часове на президентския си мандат. Но президентското опрощение в Съединени американски щати се отнася до федерални обвинявания и не не разрешава гонене от щатските управляващи.

Предявените през днешния ден шест обвинявания включваха два случая на пране на пари, три случая на скрит план и един случай на скрит план за осъществяване на машинация. Същите обвинявания са предявени и против различен обвинен, организацията с идеална цел " Ние построяваме стената ", събирала средства за акцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР