Стикерите за задължителната платена застраховка Гражданска отговорност от предните стъкла

...
Стикерите за задължителната платена застраховка Гражданска отговорност от предните стъкла
Коментари Харесай

Предстои ли отпадането на стикерите за Гражданска отговорност?

Стикерите за наложителната платена застраховка " Гражданска отговорност " от предните стъкла на колите са на път да отпаднат. Това плануват промени в Закона за електронното ръководство, които са импортирани от депутати в Народното събрание. Това значи, че най-вероятно лепенките отпадат в най-скоро време, като това може да се случи още до края на годината.

Всички регистри, които водят разнообразни административни органи, ще бъдат напълно електронни, а чиновниците на администрациите ще имат свободен достъп до тях. Освен това, ще се забрани условието на лепенки или други документи, представящи данни, които се съхраняват в регистри.

Така слагането на лепенки за " Гражданска отговорност " върху стъклата на колите няма да е належащо, а пътните служители на реда ще би трябвало да ревизират по номера дали транспортните средства имат наложителната застраховка.

" Гражданска отговорност " нараства, какъв брой ще плащаме през 2022 година?

Сравнителен разбор демонстрира растеж на цената от над 10% на годишна база

С измененията в закона ще бъдат вкарани медиатори сред хората и компаниите от една страна и служителите от другата страна. Идеята е тези медиатори да получават 10% от таксите на администрациите за предоставяните от тях услуги.

Промените плануват за услуги, които служителите дават онлайн, таксите да са най-малко с 10% по-ниски, като тази отстъпка да не надвишава 20 лв..

Припомняме, че за премахването на стикерите по застраховка " Гражданска отговорност ", които се слагат на предното стъкло на автомобила дружно с лепенката за механически обзор и винетката, се заприказва още предходната година.

В началото на тази година от КФН внесоха оферти за промени в Кодекса за застраховането, които предвиждаха лепенето да отпадне, само че тогава депутатите ги отхвърлиха.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР