Стига двоен стандарт! Незабавно приемане на България и Румъния в

...
Стига двоен стандарт! Незабавно приемане на България и Румъния в
Коментари Харесай

Кючюк с остра реч в Страсбург. България и Румъния веднага в Шенген

Стига двоен стандарт! Незабавно приемане на България и Румъния в Шенген. Това прикани водачът на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/ " Обнови Европа " по време на дебатите през днешния ден по отношение на присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство.

По думите на Кючюк години наред разнообразни причини са спънка за участието на България и Румъния в Шенген и то все се отсрочва. Евродепутатът бе безапелационен, че всички спънки за приемането на двете страни към този момент са отпаднали.
-->
„ Трябват съществени политически решения от виновни политици. Не може едни да бъдат държани до вратата, макар че се част от Европейски Съюз, а други да се употребяват с огромните богатства и опциите на Съюза! Този двоен стандарт основава двойно качество на жителите – едни са повече жители на Европейски Съюз от други. Това е недопустимо! Нито е европейско, нито е цивилизационно, нито би трябвало да бъде изпълнявано от разнообразни държавни управления. “, изрично съобщи Кючюк.

Евродепутатът прикани за мощна позиция на Екологичен потенциал и Комисията, както и Съветът да оправдае упованията на европейските жители.

По рано през днешния ден стана ясно, че българските евродепутати са внесли взаимната декларация, в която акцентират, че страната ни извършва всички отговорности на Шенгенска външна граница и е потвърдила, че е благонадежден и предвидим сътрудник.

Европейската комисия е отправяла многократни апели в интерес на България и Румъния. Засега на тази стъпка се опълчва Нидерландия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР