Стереотипите относно стандартите за красота са навсякъде. Дори в анимационните

...
Стереотипите относно стандартите за красота са навсякъде. Дори в анимационните
Коментари Харесай

Дисни срещу стереотипите: създадоха героиня с пищни форми

Стереотипите по отношение на стандартите за хубост са на всички места. Дори в анимационните филми на Дисни всички принцеси са слаби, с дълги коси и сладки тоалети. Рапунцел, Пепеляшка, Бел, Жасмин …

Образът на същинска принцеса и нормално момиче, което всички в близост могат да нарекат красиво, се образува в главата на всеки от детството. Но в живота всички сме разнообразни: с къси прически или буйна коса, с крайници до ушите или пък метър високи с шапка; някой тежи 50 кг, а различен счита, че в един човек би трябвало да има по доста.

Дисни очевидно се замислиха и сътвориха първия анимационен филм за огромна героиня, която е и балерина. Късометражният анимационен филм „ Отражение “, за който ще приказваме, към този момент получи доста оценки.

Анимацията „ Отражение “ – първият план на Дисни с героиня с обилни форми

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Walt Disney Animation Studios (@disneyanimation)

Чудили ли сте се за какво анимационните герои постоянно си наподобяват? Децата обожават красивата Ариел, смелата Покахонтас, положителната Снежанка. Ами в случай че тези и други героини изглеждаха малко по-различни, тежаха два пъти повече, нямаха съвършена кожа и първокласна коса? Дали единствено героините с лъчение на принцеси заслужават обич и почитание?

Художничката на Disney Animation Хилари Брадфийлд решила да показа напълно друга визия. Като част от пилотния план Short Circuit, тя основала нова героиня на Дисни, плюс сайз момиче на име Бианка.

Тя мечтае да бъде балерина. Но Бианка е друга от другите девойки, които също са пристигнали в балетното студио за своята фантазия. Героинята няма стегната фигура и дълга шия, които учителят по балет толкоз старателно й показва.

Тренирайки сама, Бианка се усеща ужасно. Тя като че ли лети на крилете на увереността и щастието. Но хората, които са толкоз привикнали със стандартите, приземяват момичето от небето на земята. Може ли да стане още веднъж?

„ Отражение “ визира значими тематики като приемане на тялото, позитивизъм към тялото, въпросите за другите стандарти. Анимацията учи фена да развие здравословно самочувствие и да не се отхвърля, в случай че в нечии очи сте „ неформатиран “.

Позитивни и отрицателни мнения

Историята на балерината Бианки отекнала в доста сърца. Публиката е сигурна, че колкото повече такива творби има, толкоз по-бързо ще бъдат унищожени всички стандарти за хубостта, които постоянно унищожават живота на хората. Анимацията може да има удобен резултат върху самочувствието на доста девойки.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by COSMO (@cosmo)

Но, въпреки това, „ Отражение “ към този момент откри съперници. На някои им се коства, че анимационният филм предизвиква затлъстяването измежду децата.

А вие какво мислите?

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР