Стефанос Циципас отпадна във втория кръг на турнира на твърда

...
Стефанос Циципас отпадна във втория кръг на турнира на твърда
Коментари Харесай

Циципас отпадна от турнира в Париж

Стефанос Циципас отпадна във втория кръг на шампионата на твърда настилка от сериите Мастърс в Париж с награден фонд от 3.08 милиона евро. Поставеният под номер три в главната скица представител на Гърция се отхвърли в първия сет от мача против Алексей Попирин.

Австралиецът водеше с 4:2, когато контузеният Циципас приключи присъединяване си в своя мач номер 73 на сингъл през сезона. Гръцкият тенисист, който има 55 победи досега, се класира за финалния шампионат на АТП за 2021 година.

Стефанос Циципас очевидно изпитваше болки в дясната ръка и избра да приключи присъединяване си във френската столица, с цел да резервира сили да последния за сезона огромен шампионат, който започва на 14 ноември.

" Никога не съм се отказвал, само че знам, че трябваше да направя това през днешния ден. Това е защитна мярка преди идващия шампионат, който е много по-голям за мен ", съобщи Циципас след края на дуела.
Тейлър Фриц избави единствената точка за пробив, пред която беше изправен, с цел да отстрани петия подложен Андрей Рубльов след 7:5, 7:6 (2).

Фриц проби сервиса на руснака в последния гейм на първата част и по-късно се оправи с точка за пробив при 1:1 във втория сет на срещата.

Американецът, който е на 26-то място в международната класация, се показва мощно през последните седмици. Той в профил Александър Зверев на четвъртфиналите в Индиън Уелс през септември и доближи до финала в Санкт Петербург предходната седмица.

Феликс Оже-Алиасим и Пабло Кареньо Буста отпаднаха във втория кръг на шампионата в Париж. Деветият в схемата канадец Оже-Алиасим загуби с 3:6, 5:7 против Доминик Кьопфер, до момента в който 12-ият подложен испанец Буста беше надвит от квалификанта Уго Гастон от Франция след 7:6 (3), 4:6, 5:7.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР