Стефан ТашевНовината, че един от най-доверените хора на Румен Радев-Пламен

...
Стефан ТашевНовината, че един от най-доверените хора на Румен Радев-Пламен
Коментари Харесай

Радев започва да разчиства президентството-Узунов и Копринков си отиват?

Стефан Ташев

Новината, че един от най-доверените хора на Румен Радев-Пламен Узунов, прочут още като адресат на подаръчни комплекти в заведения за хранене, е намален обиколи медиите предходната седмица. Оказа се, че от 3 юли Узунов към този момент не е секретар на Радев, а единствено консултант по правни въпроси. Тогава президента направи много рокади в така и така раздутата си администрация. На основни постове бяха назначени някогашни министри от служебния кабинет, а експремиерът Гълъб Донев стана шеф на кабинета на президента.

Президентският консултант Пламен Узунов получава плик с нещо от някогашния митнически началник Петко Петков. Днес по-късно племенницата на Петков става началник на митницата в Пловдив. Снимка: фейсбук

Според осведомени свалянето на Пламен Узунов, основен кадровик на Министерство на вътрешните работи и службите през последните три години, от секретар в консултант е единствено интродукция, преди някогашният служител на реда дефинитивно да бъде изхвърлен от „ Дондуков “№2. След толкоз време Радев най-накрая схванал какви ги е правил Узунов от негово име в чистките в Министерство на вътрешните работи и неудачните кадрови назначения на некадърни, само че предани на някогашния длъжностен министър хора. Узунов обаче не беше самичък.

Той работеше в дует с различен секретар, по вътрешната политика, Николай Копринков. В страната от много време циркулират информации за далаверите на този дует, който се занимаваше с партийно строителство, лобизъм, назначения на свои хора и прибиране на комисионни от покупко-продажби, съгласно изявления в медиите.

Появи се нов термин “Пътят на копринката “. Узунов и Копринков се знаят от времето когато първият бе шеф на ОДМВР-Пловдив, а вторият кмет на село Труд, пловдивско. По същото време в авиобазата „ Граф Игнатиево “ се подвизаваше като пълководец и Румен Радев.

Твърди се, че президентът е снел доверието и от двамата и скоро ще им бъде посочена вратата на президентството.

Узунов става четвърти консултант по правни въпроси на „ Дондуков “№2. Досега бяха три дами, които поучават Радев още от първия му мандат-Емилия Друмева, Иванка Иванова и Невин Фети. А Крум Зарков бе назначен за секретар по правни въпроси. Отделно президентството разполага и с цяла Дирекция „ Правна “. Много правна мощност, доста нещо, разясняват осведомени.

Според доближени на Радев хора той е вдигнал мерника и на Копринков, поради опити за интервенция в работата на ВМЗ „ Сопот “ и напън негова компания да внедри производството на муниции по натовски стандарт. Опитът се оказал несполучлив, което мощно афектирало президента.

Както Breaking.bg писа неотдавна в недружелюбност изпадна и друго доверено лице на Радев, ексвоенният министър Димитър Стоянов. Той падна от основен секретар на президента до секретар по защита и сигурност. Зли езици настояват, че Стоянов е осъден поради покупката на апартамент на ниски цени от фонда на ръководеното от него Министерство на защитата.

След като оглави два служебни кабинета Гълъб Донев също не е получил блестяща оценка за работата си и повече няма да бъде назначаван за подобен, настояват от „ Дондуков “№2. Фаворит за идващ длъжностен министър председател е някогашният министър на правораздаването и на вътрешните работи Иван Демерджиев, спряган също и за кандидат-кмет на Пловдив от пропрезидентски сили.

Но Демерджиев надали ще успее да стане кмет, по тази причина се спряга за предстоящ министър председател на служебно държавно управление.

 

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР