Стефан Данаилов написа драматично писмо до БСП в защита на

...
Стефан Данаилов написа драматично писмо до БСП в защита на
Коментари Харесай

Стефан Данаилов: Корнелия е самоотвержен биткаджия

Стефан Данаилов написа трагично писмо до Българска социалистическа партия в отбрана на водача Корнелия Нинова преди утрешния конгрес, на който се чака мощно недоволство от страна на вътрешнопартийната съпротива.

Големият български артист се гневи на тези, които желаят да се причислят към властта и да извадят Българска социалистическа партия от ролята на съпротива.

Жаблянов призна: Има разделяне в Българска социалистическа партия и неодобрение против Нинова

Българска социалистическа партия привиква конгрес по три тематики, номинира Станишев

Корнелия Нинова още веднъж катастрофира

„ Трудно ми е да допускам, че столетна партия не може да понесе нито триумфа си, нито доверието, което хората ни гласоподават, нито бремето да сме ярка, градивна, само че непреодолима съпротива. Някои даже доближават до крайности, да пропагандират колаборация с властимащите, единствено и единствено да не сме надалеч от трапезата им”, разяснява Данаилов.

Той непосредствено се обърна към критиците на Корнелия Нинова и ги упрекна, че не знаят какво вършат.

„ Иска ми се да попитам тия, които винят Корнелия, че няма политическа самодейност, че няма визия за развиването на Партията в вероятност, че няма опозиционно държание. Вие, приятели, имате ли концепция, какво в действителност значи това?”, пита Данаилов.

Той продължава с въпроси към вътрешнопартийната съпротива в Българска социалистическа партия, като къде са били при триумфа на партията с кандидатурата на Румен Радев на президентските избори, или с какво за помогнали за реформирането на социалистите.

„ Забравихме апела на писателите до 49-тия Конгрес да оставим в предишното задкулистните игри, копроматите и компромисите с политическото ни кредо?”, пита Данаилов.

Той акцентира, че има доста хора, които служат на Българска социалистическа партия и без да са част от нейното управление, като подлага на критика както устрема към издигане в партията, без нови хрумвания и действителни начинания, по този начин и окопаването на остарялото потомство на върха в партийните редици.

„ Не бих икономисал и това, което съм споделял уединено с Корнелия. Тя е себеотрицателен биткаджия, само че готовността й за вдишване на отговорност от името на цялата партия не постоянно е най-хубавото държание за един лидер. Препоръчвал съм й, че има потребност от време на време да изчака и опипа пулса на общото мнение. Да си пръв измежду равни не значи първи да поемаш всички тежки удари. Подкрепям Корнелия, имам вяра й, нейният хъс за победа над нашите съперници има същински привлекателен заряд и не бих се лишил от насладата от сърце да ѝ помагам”, безапелационен е Стефан Данаилов.

В умозаключение той приканва за помиряване в партийните редици с: „ Спрете междуличностните противодействия и да се залавяме за работа!...”

Още от времето, когато Сергей Станишев бе водач на Българска социалистическа партия, Данаилов не един път е играл ролята на вътрешен обединител за партията.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР