Стайните цветя имат нужда от конкретни грижи през есенните месеци,

...
Стайните цветя имат нужда от конкретни грижи през есенните месеци,
Коментари Харесай

Сега е моментът да подготвите цветята си за зимата

Стайните цветя имат потребност от съответни грижи през есенните месеци, защото се приготвят за настъпването на зимата по това време на годината, а точно за по -ниски температури и по-ниски равнища на осветеност. Експертите споделят своите препоръки по какъв начин вярно да се грижим за растенията си през есента.

1.            Следете температурата, влажността и равнищата на осветеност в помещението

През зимния сезон равнището на естествена светлина понижава, тъй че е належащо да се обезпечи изкуствено осветлениеза тези цветя, които искат  повече светлина. За да извършите това, можете да монтирате специфична лампа в стаята. Нивото на мокрота също понижава с настъпването на отоплителния сезон, тъй че би трябвало да пръскате растенията, които са привикнали с влага, с вода от сперй - бутилка или да купите овлажнител. Също по този начин е належащо да се отстранят топлолюбивите растения надалеч от теченията в помещението. И в случай че някои растения през лятото са стояли в саксии на балкона или верандата, тогава е по-добре да ги внесете на закрито, тъй че да не бъдат унищожени от нощните студове.

2.            Пресадете обраслите растения

Изобщо не е належащо да чакате пролетта, с цел да пресадите растението, споделят екпертите. За да се усеща обраслото растение комфортно, можете да промените саксията през есента - интервалът от септември до октомври е най-подходящ за това.

3.            Променете графика за поливане и поддържане

През есента всички метаболитни процеси се забавят заради подготовката на растенията за прекосяване в положение на покой, тъй че се изисква по-малко вода за напояване. Ако по-рано поливането е било несметно, тогава би трябвало да преминете към умерено и в случай че растението не изисква огромно количество влага, тогава можете да го поливате понякога. Но не се предлага наторяване и поддържане на растенията през есента - няма потребност от това неподвижен.

4.            Лекувайте появилите се вредители и заболявания

Задължително е да се обработват растения, които са били навън през лятото. В тях могат да се развият гъбички и вредители като листни въшки и акари, които се хранят със сока на листата.

Преди да внесете цветята в стаята, подсигурете най-подходящото място за тях. СЪобразете се с това, че не би трябвало да са на теченеи и не е добре да ви пречат и да се постанова да ги местите постоянно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР