Ставните заболявания са често срещани при хора от всички възрасти.

...
Ставните заболявания са често срещани при хора от всички възрасти.
Коментари Харесай

Народни трикове за болни стави

Ставните болести са постоянно срещани при хора от всички възрасти. Без значение къде се намира болката - в долната част на гърба, раменете, коленете или другаде - има редица различни средства за болки в ставите, които дейно облекчават признаци като мускулна конгестия, лимитирано придвижване и затруднено вървене.

Компрес от хрян

Компресите от хрян се смятат за най-хубавото средство за лекуване на ставни болести. За да го приготвите, би трябвало да смелите хрян на ситно ренде, да го поставите в чиста превръзка и да го прикрепите към мястото, където боли. За да засилите резултата, ще би трябвало да превържете крайника със стреч фолио и вълнен шал. Дръжте компреса допустимо най-дълго, само че не до момента в който се появи мощна болежка. След това махнете компреса и смажете кожата с лоен крем (за предпочитане бебешки). Алтернатива е използването на пресни листа от хрян.

 Черупки от яйца при заболели стави Снимка: Drown In Fitness

Черупка от яйца и мляко

Друг също ефикасен национален трик за заболели стави. Смелете малко черупки от яйца, прибавете същото количество домашно ферментирало мляко, разбъркайте до гладка примес и направете компрес, дръжте върху възпалената става не повече от час.

Прополис

Всеки ден би трябвало да приемате по едно грахово зърно прополис. Може да нанасяте на болното място авансово разнежен на водна баня прополис.

Билков мас

Смелете по една супена лъжица суха билка жълт кантарион и бял равнец и прибавете супена лъжица вазелин, загрят на водна баня. Втрийте получения мас в болната става с масажни придвижвания.

Иглолистни бани

Лечебните бани могат да са от игли от смърч, бор, ела и кедър. Също по този начин събирайте клони, в случай че е допустимо. Микс сбирка. Веднага щом разберете, че краката или ставите ви стартират да болят, тогава вземете шепа игли и запарете с вряща вода. Варете най-малко 20-30 минути. Охладете. Когато температурата на разтвора доближи 38-40°C, потопете краката си за най-малко 40 минути. След процедурата се увийте топло и си починете. Курсът на терапия е 7-10 бани с шпации от два дни.

Лимон

 Болни стави

Отрежете кръг лимон и го фиксирайте за три следващи нощи върху възпалената става. Това ще подобрят положението на пациента за малко време.

Топли и студени компреси

Те оказват помощ бързо да облекчат болката и да провиснал напрегнатите мускули. Поставете парещ компрес върху засегнатата област за двадесет минути, след което незабавно приложете леден компрес за още 20 минути.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР