Статистиката показва, че антидепресантите работят само при около 50% от

...
Статистиката показва, че антидепресантите работят само при около 50% от
Коментари Харесай

Причината антидепресантите да не работят при 50% от хората

Статистиката демонстрира, че антидепресантите работят единствено при към 50% от хората и до момента повода за това не беше добре разбрана. Но ново проучване издига догадка, която е несъмнено истинска и може да се окаже, че изяснява добре феномена. По време на проучването три пъти повече пациенти са реагирали с триумф на медикаментите тогава, когато са вярвали в тяхното деяние, демонстрират недвусмислено данните.

Според екипа методът, по който са показани антидепресантите на пациенти, които страдат от тревога или меланхолия, от техните лекари е евентуално тъкмо толкоз значим за техния резултат, колкото и самите дейни субстанции в медикамента. За задачите на проучването на група от пациенти е бил даден медикамента есциталопрам, прочут под комерсиалното си име Лаксапро или Ципралекс, както и под други имена. Той е общоприет антидепресант, който се употребява за лекуване на тревога и под паника офанзиви.

Но при проучването на половината от хората, които са го приели, е било казано, че препаратът е подправен – било им е обяснено, че препаратът е основан особено за да провокира единствено страничните ефектни на класическия медикамент, и нито един от неговите позитивни резултати. Д-р Ванда Фария и Г-ца Малин Гингнел, водещите авторки на проучването, изясняват резултатите:

“Вероятно става въпрос за взаимоотношението сред когнитивия уред и страстите, защото мозъкът се трансформира по друг метод, откакто резултатът на медикамента зависи от упованията на пациента ”. “Ние не твърдим, несъмнено, че SSRI антидепресантите са неефективни или че им липсват лечебни качества. Ние единствено демонстрираме, че представянето на медикамента пред пациента може да бъде толкоз значимо, колкото и самото дейно лекуване ”, добавя проф. Томас Фърманк.

Psy Blog

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР