Стартирали сме няколко мерки по отношение на теглото на учебниците

...
Стартирали сме няколко мерки по отношение на теглото на учебниците
Коментари Харесай

Много Важна Информация За Всички Български Ученици И Родителите Им! Край На Мъките!

Стартирали сме няколко ограничения във връзка с тежестта на учебниците и тежестта на раниците на учениците, като множеството от тях ще дадат резултат през идната образователна година. Това сподели на конференция в Шумен министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

По думите му е планувано най-големите учебници да бъдат разграничени на две елементи.

Ще разгадаем и отпечатването им на по-лека хартия, най-много учебниците за по-горните класове, които не е належащо да са многоцветни. Също по този начин през идната година ще финансираме закупуването на шкафчета, означи Вълчев.

" Надяваме се още първата образователна година да има шкафчета за огромна част от учениците от първи до седми клас, а до две-три години да оборудваме всички образователни заведения с шкафчета ", уточни министърът на образованието.

Ще приказваме и с издателствата да обезпечат вид на електронно четими учебници. Отделно ще работим за разширението на достъпа до електронно просветително наличие и за увеличение на броя на класните стаи, оборудвани с мултимедийни проектори или с електронни дъски, с цел да се онагледява образователното наличие. За тези стаи евентуално ще купим по един лиценз за електронен учебник, посочи Вълчев.

Ще препоръчаме също по този начин на учебните заведения да усъвършенстват образователните наличия, както и броя на тетрадките и образователните пособия, тъй че учениците да носят по-малко учебници.

" Нашите изследвания демонстрират, че най-често това е причина за тежките раници, не толкоз от комплекта учебници. Родителите също би трябвало да са ангажирани с понижаване на тежестта на раниците на своите деца, защото в тях те носят и други неща ", добави Вълчев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР