Стартираха строително-монтажните дейности по проекта за благоустрояване на 12 улици

...
Стартираха строително-монтажните дейности по проекта за благоустрояване на 12 улици
Коментари Харесай

Започна ремонтът на 12 улици в Панагюрище

Стартираха строително-монтажните действия по плана за благоустрояване на 12 улици в Панагюрище, оповестиха от локалната администрация. Вече е направена и символичната първа копка. В церемонията участваха кметът на общината Никола Белишки, заместниците му Галина Матанова и Георги Павлов, ръководителят на Общинския съвет Христо Калоянов, представители на фирмите-изпълнители.

„ Днес даваме старт на строително-монтажните действия по план за рехабилитация на улични настилки, тротоари и зелени площи в град Панагюрище. Проектът е на стойност близо 4,5 милиона лв. и обгръща 12 улици. Строително-монтажните действия включват реорганизация на тротоари и улично платно, пътна маркировка и отвесна сигнализация, реорганизация на зелени площи и засаждане на нова растителност, създаване на модерна поливна система и кътове за отдих. Надявам се планът да завърши сполучливо в период и да се гордеем, че за следващ път Община Панагюрище, следвайки своята поредна политика, осъществя един важен план в интерес на жителите и гостите на Панагюрище. “, сподели в обръщението си кметът на община Панагюрище господин Никола Белишки и пожела сполучлива и ползотворна работа на изпълнителите по плана.

Проектът „ Рехабилитация на улични настилки, тротоари и зелени площи в град Панагюрище “ е на обща стойност 4 489 009,48 лв., от които 85 % /3 815 658,06 лева/ са предоставени като безплатна финансова помощ от Европейския фонд за районно развиване, а останалата част – 673 351,42 лв. – национално финансиране.

Срокът за осъществяване на плана е месец юни 2019 година.

Проектът е ориентиран към възстановяване на градската среда, като част от интегрирана и широкообхватна тактика за повишение качеството на живот на популацията на град Панагюрище в неговите разнообразни аспекти: привлекателна градска инфраструктура, усъвършенствани екологични условия и основаване на нови благоприятни условия за икономическо, културно и обществено развиване.

Общата цел на плана е да се сътвори устойчива, естетична и безвредна градска витална среда, която да способства за по-голяма сигурност за жителите, ускорено икономическо развиване и по-високо равнище на вложенията в района.

Проектът обгръща реорганизация и рехабилитация на тротоарни и пътни настилки и зелени площи на части от 12 улици в град Панагюрище: улица „ Райна Княгиня “, улица „ Стоил Финджеков “, улица „ Искрьо Мачев “, улица „ Орчо Войвода “, улица „ Петър Горанов “, улица „ Делчо Уливеров “, улица „ Георги Бенковски “, бул. „ Пятигорск “, улица „ Цар Освободител “, улица „ Макгахан “, улица „ Георги Бозаджиев “ и улица „ Петко Мачев “.

Рехабилитацията на уличните настилки, тротоари и зелени площи е съобразена с направеното геодезично снимане по дължината на трасетата, обследването на носимостта на земната основа и оразмеряването на настилката, както и с оптималното решение за обезпечаване на отводняването и връзката с прилежащите улици и отклонения.

Строително-монтажните действия по плана ще се извършват от ДЗЗД „ АРС “ – обединяване на пазарджишката компания „ Строймонтаж “ ЕООД и смолянската „ Артстрой “ ООД. Проектирането и ръководството на авторския контрол ще се реализират от „ Програм Инженеринг “ ЕООД.

Реализирането на плана ще докара до възобновяване на част от градската среда в обществената и обществена зона на влияние от Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване. Това ще подсигурява по-високо качество на живот и по-голяма сигурност за жителите като ще се основат предпоставки за ускорено икономическо развиване и по-високо равнище на вложения в района.

Изпълнението на плана ще докара до модернизиране на публичните пространства и основаване на привлекателна градска среда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР