Стартираха строителните дейности по модернизацията на тягова подстанция Варна -

...
Стартираха строителните дейности по модернизацията на тягова подстанция Варна -
Коментари Харесай

Започва модернизацията на тягова подстанция Варна

Стартираха строителните действия по модернизацията на тягова подстанция Варна - първата от трите тягови подстанции по железопътното направление Русе-Варна.

Съоръженията от този вид са създадени през 60-те и 70-те години на предишния век, към този момент са във очевидно амортизирано положение, както и с морално остарели технологии, с огромни вероятности за отводи, течове на масло и замърсяване на атмосферата и почвата. В България има 54 тягови подстанции, като 30 от тях към този момент са осъвременени. Останалите ще бъдат актуализирани до 2026 година

Проектът за възобновяване на ТПС Варна планува създаване на нова разпределителна уредба (110 kV) със модерно съоръжение, която ще докара до понижаване на нездравословните газови излъчвания от изпускане в атмосферата на изолационния газ. При актуалните интегрирани уредби се инсталират устройства за следене положението на изолационния газ, задействане на сигнализация и изключване на уредбата при смяна в налягането му.

Обхватът на плана включва изследване, планиране, рационализация на съществуващата постройка на ТПС, на фундаменти, кабелни канали, отвесна планировка и огради, както и доставка и монтаж на уреди и съоръжение. Ще бъде построена и внедрена SCADA система, осигуряваща дистанционно управление на подстанциите, секционните постове и гарови разединители от обединен център за ръководство придвижването на влаковете (ЕЦУДВ).

„ Модернизация на тягова подстанция Варна с създаване на система за телеуправление и телесигнализация SCADA с замяна на гаровите разединители в сектора Варна-Синдел “ е част от план „ Възстановяване, ремонт и рационализация на Тягови подстанции – Варна и Разград и създаване на Тягова подстанция Русе и въвеждане на система за телеуправление и телесигнализация – SCADA “ и се реализира със съфинансиране от Кохезионния фонд (КФ) посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 година, а цената на контракта за строителство на обекта е 10 530 633,40 лева без Данък добавена стойност, с реализатор „ ТДБ “ ДЗЗД, състоящо се от компаниите: „ Битумина ГмбХ - България “ ЕООД и „ Т & Д Инженеринг “ ЕООД.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР