Стартира месецът, в който ще видим и началото на последния

...
Стартира месецът, в който ще видим и началото на последния
Коментари Харесай

Григор Димитров и тенис елитът ще мерят сили на на последния за годината турнир от „Големия шлем“ – US Open

Стартира месецът, в който ще забележим и началото на последния за годината шампионат от „ Големия шлем “ – US Open. В седмиците преди неговия старт обаче най-големите имена в тенис елита ще вземат присъединяване в някои от мощните шампионати на американска земя, с цел да загреят за кортовете във „ Флъшинг Медоус-Корона Парк “ в Ню Йорк.

Една от завладяващите съревнования в навечерието на US Open е тази седмица (01 – 07.08), а точно в столицата Вашингтон. Срещите от днешната стратегия започват в 19:00 часа българско време.

Участие в мощния шампионат ще вземе и българската звезда Григор Димитров. Това ще бъде първа конкуренция за хасковлията след отказването му на старта на „ Уимбълдън “ поради травма против американеца Стийв Джонсън. Със сигурност обаче шампионатът в столицата на Съединени американски щати не е измежду обичаните тенис дестинации на родния ни представител, който не е записвал поредни победи при последните си четири участия там.

Българинът е подложен под номер пет, като попадна в долната скица и ще почива в първия кръг, като ще започва присъединяване си против спечелилия всред Адриан Манарино и локалния представител Брадли Клан, който взе участие с „ уайлд кард “. Димитров няма загуба в трите си мача с французина, до момента в който Клан не е печелил мач от 2020-та година насам. Понастоящем той е на 812-о място в международната класация. Двамата една среща между тях – в първия кръг на Australian Open през 2014 година, когато Гришо печели с 6:7 (4), 6:4, 6:4, 6:3.

При триумф, Димитров ще се изправи против Себастиан Корда или Себастиан Баез. Ако доближи ¼-финалите пък, българинът може да срещне познато име – полякът Хуберт Хуркач, който той победи на два пъти в последните 12 месеца. На ½-финалите пък вероятни противници на хасковлията са Райли Опелка (САЩ), Франсис Тиафо (САЩ) и Ник Кирьос (Австралия).

Хуркач ще мери сили против Макензи Макдоналд или Емил Русувуори във втория кръг, до момента в който Кирьос ще срещне Маркос Хирон.

В горната част на схемата е и поставеният под №1 в шампионата Андрей Рубльов, който ще стартира присъединяване си против спечелилия от мача Стефан Козлов – Джак Дрейпър. В същата четвъртина попадна и тийнейджърската сензация Холгер Руне, както и някогашния полуфиналист от „ Уимбълдън “ - Денис Шаповалов. Другият най-високопоставен състезател тук е Тейлър Фриц, който ще играе против Алексей Поририн или квалификант.

Трикратният първенец в шампионатите от „ Големия шлем “ – Анди Мъри, се падна да играе против Микаел Емер от Швециия в първия кръг, а при триумф ще срещне руснакът Аслан Карацев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР